Jens Haugen ble årets fagfotograf

Jens Edgar Haugen: "Vannkrig"

Jens Edgar Haugen er kåret i Årets fotograf i Norges fotografforbund for andre år på rad.

Jens Edgar Haugen: "Vannkrig"

Til daglig driver Jens Haugen Photography både i Hamar og Oslo, og er blant Norges ledende reklame- og fashionfotografer. I år var premieutdelingen lagt til Nordic Light i Kristiansund. Haugen fikk høyeste poengsum i konkurranse med 243 fotografer og 912 innsendte bilder.

 

Juryen uttaler om Jens Haugen: ”Årets Fotograf er i år som i fjor Jens Haugen. En fotograf som med sin bildemusikalitet behersker de viktigste elementene i fotografi. Han behersker komposisjon, dynamikk og teknikk til fingerspissene. Årets fotograf viser en allsidighet ved å vinne med fire så forskjellige bilder. Fra det varme portrettet av mor og barn, til fashion i studio og det teknisk krevende gruppebildet på location. Bildene gjør med en gang inntrykk på seeren, og gjør at man vil se mer.”

 

I fjor ble Jens Edgar Haugen i tillegg tildelt Norges fotografforbunds høyeste utmerkelse ”Gull med krans”, en utmerkelse som i år gikk til Ragne Kristine Sigmond.

 

Ragne Kristine Sigmond, født i 1977, er allerede kjent for sine svært kreative og stemningsfulle bilder. Hun har virkelig markert seg på Norges fotografforbunds konkurranse de siste årene. Hun har hatt flere utstillinger både hjemme og i utlandet. I årets konkurranse kom Sigmond på en 2. plass totalt, og mottok forbundets høyeste utmerkelse ”Gull med krans”. Hun har sin utdannelse fra Medieskolerne i Danmark, der hun nå underviser.

 

243 fotografer hadde levert inn 912 arbeider til konkurransen og juryeringen tok tre lange dager. Resultatet ble tre gullmedaljer, syv sølv, 20 bronse og 171 hederlige omtaler. Konkurransen er åpen for alle Norges fotografforbunds medlemmer, samt andre yrkesutøvende fotografer.

 

Juryen besto i år av Pia Sønstrød, Øyvind Næss, Anna Tora Balsbotten, Jonathan Paul Stone, Michaela Klouda og juryformann Arnfinn Johnsen.

 

I tillegg til hovedvinneren Årets fotograf NFF ble det kåret vinnere i følgende klasser:

 

Åpen klasse                     ”Vannkrig” av Jens Edgar Haugen, Hamar (gull)

Portrett                           ”Theia” av Morten Hatlevik, Bergen  (sølv)

Brudebilde                     “Camillas og Nicos øyeblikk” av Michal Tomaszewicz, Tønsberg (sølv)

Barn                               ”Boy in water” av André Meling, Stavanger (gull)

Familie/gruppe            ”Arild & May” av Ingrid Aasen Wærness, Bergen (gull)

Årets student                 Siw Edvardsen (Søreidgrend) med bildene”Leah”, “Smerte”, ”Smykke II” og ”Smykke I”.

More from Morten M. Løberg
Arles-rapport
Fotofestivalen i Arles er over for i år, men utstillingene kan du...
Read More
One reply on “Jens Haugen ble årets fagfotograf”

Comments are closed.