Johan Brun 90: Snakk om flaks

All bursdags-virak til tross, Johan Brun har et godt grep om familien, her med datteren Agnete – som er fotograf i Dagbladets Magasinet. (Foto: Morten M. Løberg)

– Jeg har jo hatt så utrulig flaks hele livet, har Dgabladet legendariske og for lengst pensjonerte fotograf Johan Brun sagt i et intervju i Fotografi. I går rundet han 90 år med høy foto- og Dagbla´-faktor.

Hyllesten satt løst hos gamle – og unge journalist- og fotografkolleger. Her var familie og venner, og den gamle skøytekongen Hjalmar Andersen – Hjallis – som Johan brun «felte» med et blitsblink under et skøytemesterskap på Bislett for mange herrens år siden. Det ble mye greier, Hjallsis fikk gå om igjen og alle ville ta «han jævla fotografen». Siden har de to blitt venner og sikkert hatt mye moro av hele episoden.

 

Johan Brun begynte som fotograf i Dagbladet like etter krigen og har arbeidet med en rekke av avisens legendariske journalister. Sverre Heiberg, som i mange år hadde et Oslo-bilde på trykk på tredjesiden hver dag, var Johans læremester. Senere var det Johan som lærte bort til avisas yngre fotografer. Og pensjonist, det har han vel aldri helt blitt.Han har stadig fotoprosjekter på gang.

All bursdags-virak til tross, Johan Brun har et godt grep om familien, her med datteren Agnete – som er fotograf i Dagbladets Magasinet. (Foto: Morten M. Løberg)
Da Johan Brun fyrte av en blits i ansiktet på Hjallis og ødela mesterskapsløpet hans under EM på Bislett i 1951 ble det mye hurlumhei. I dag ler de godt av historien begge to. (Foto: Morten M. Løberg)

 

Både gammelredaktøren «Storoksen» Arve Solstad(foran) og dagens Dagbladet-redaktør John Arne Markussen (stående) moret seg i Johan Bruns 90-årsmottakelse. (Foto: Morten M. Løberg)

 

 

Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
«Latterlig avtale»
Fotograf Bjørn Opsahl, som arbeider med base bade i Los Angeles og...
Read More
0 replies on “Johan Brun 90: Snakk om flaks”