Jon Rune Trengereid ny Canon Master

Fotograf Jon Rune Trengereid inngår samarbeid med Canon og får tittelen som Canon Master. (Foto: Canon Norge)

Flere av de store kameraprodusentene holder seg med utvlagte fotografer som ambassadører for sitt utstyr. Jon Rune Trengereid er ny Canon Master innen print og digital speilrefleks.

Fotograf Jon Rune Trengereid inngår samarbeid med Canon og får tittelen som Canon Master. (Foto: Canon Norge)

Samarbeidet innebærer at Trengereid deltar på Canons ulike arrangementer og begivenheter som erfaren fotograf og ekspert på fargestyring, arbeidsflyt og produksjon av store bildeformater. Gjennom Canon vil Trengereid blant annet holde foredrag og workshops, samt være rådgiver for brukere av fototeknologi, storformat- og A3-proffskrivere.

Trengereid er en anerkjent reklame- og motefotograf som gjennom sitt foretak Trengereid Photography også tar oppdrag for privatpersoner og bedrifter. På kundelisten har Trengereid blant andre merkevarer som L’Oreal, Undorn By Karina K. Titze, Glitter AS og Tetriz Artist Management. Med sin innsikt i teknisk fotografering har Trengereid også samarbeidet med Kripos og Politihøyskolen.

Trengereid ser frem til å arbeide sammen med Canon:
– Jeg vokste opp med Canon-kameraer og kjenner løsningene godt. Jeg har god erfaring med kurs og foredrag, og gleder meg til å gjøre dette i samarbeid med en av de største aktørene innen bildeteknologi, forteller han.

Direktør for retailkanalen i Canon Norge, Niklas Åkesson, gleder seg over å få Trengereid på laget av billedeksperter:
– Jon Rune har en helhetlig kompetanse i å arbeide med bilder,. Foruten å være en erfaren og stilsikker fotograf, har han også solid innsikt i hvordan man bearbeider rått billedmateriale, og til slutt, hvordan man produserer i store formater på profesjonelt vis, sier direktør for retailkanalen i Canon Norge, Niklas Åkesson.

Fotografen samarbeider også med verdens ledende aktør innen fargestyring, X-Rite, og mener mange norske fotografer kunne hatt godt av en bredere teknisk kunnskap:
– Jeg skulle ønske flere fotografer i Norge interesserte seg for det tekniske, og jeg håper jeg kan bidra til at bransjen lærer seg å utnytte teknologien bedre og jobbe mer effektivt, avslutter Trengereid.

Canon har fra tidligere følgende Master-fotografer i sin stall:

Daniel Sannum Lauten, fotojournalistikk og bildebyrå.

Marcel Lelienhof, advertisement, portrett og mote.
Jørn Areklett Omre, naturfotografi
Johnny Haglund, reportasje

 

 

More from Morten M. Løberg
Lukker og blender
Lukkeren i kameraet bestemmer hvor lenge lyset skal få påvirke bildesensoren når...
Read More
0 replies on “Jon Rune Trengereid ny Canon Master”