Kast blitskabelen

Trådløs utløsning av ekstern blits er mye enklere enn å bruke forlengelseskabel. Du står mye friere til å plassere blitsen der du vil – opptil 200 meter unna kameraet faktisk.

Det finnes flere løsninger. Hähnel Industries, en ledende europeisk produsent av blant annet batterier, ladere og fjernkontroller til fotoindustrien, lanserer nå Tuff TTL, en kompakt trådløs fjernutløser for blitzer med TTL-styring. Produktet, som i første omgang lanseres for Canon, er brukervennlig med enkel betjening.

Både sender og mottaker er omsluttet av et lag silikongummi som beskytter mot slitasje og støt. Senderens festesko er i tillegg forsterket med en beskyttende krage.

Blitzen styres trådløst via ISM 2.4 GHz, noe som gir trygg blitzutløsning på opp til 200 meters avstand. For sikker overføring og for å eliminere risikoen for forstyrrelser fra andre trådløse produkter i nærheten benyttes digital kanalkobling.

– Enten om man fotograferer ville dyr ute i skogen eller tar portretter og reklamefoto inne i studio er denne trådløse TTL-blitsutløseren et nyttig tilbehør, både for proffer og krevende fotoentusiaster, sier Knut Kalland hos Focus Nordic, Hähnels norske importør.

Hähnel Tuff TTL kommer i salg i løpet av april 2012 og utsalgspris vil være ca. kr 1300,- inkl. mva. Det er altså ikke noe spesielt rimelig tilbehør. Strømforsyning er vanlige AA-batterier.

Tags from the story
, ,
More from Morten M. Løberg
Fullt hus hos Winsnes
Mange ville se Bjørn Winsnes reklamebilder og «frie bilder» fra 1960- og...
Read More
0 replies on “Kast blitskabelen”