Klart for Årets fotograf

Et av Eli Reinholdtsens premierte bilder i siste runde.

Facebook har talt: Lesernes ønsker  blir ivaretatt når kåringen av Årets fotograf i Fotografi får tre runder med bundet tema og en runder med fritt tema. Leserne blir også hørt i og med at juryen blir gjort kjent på forhånd.

Et av Eli Reinholdtsens premierte bilder i siste runde.

Tidligere har det ikke vært kjent på forhånd hvem som skulle juryere de fire rundene. Det har altså ikke vært mulig å «spekulere» i å delta med bilder som man tror juryen liker. Flere lesere og potensielle deltagere har imidlertid ønsket å vite hvem som skal bedømme, så dette blir endret fra i år.

Det som imidlertid står fast er at du må delta med papirkopier. Begrunnelsen er at med utskrifter kan jurymedlemmene arbeide med flere bilder samtidig – og sammenligne og diskutere på en enklere måte. Det blir en bedre og mer rettferdig juryering på denne måten. For de fleste er det en smal sak å kjøre ut en print, og bildene betyr vel så mye for den enkelte at dette ikke burde være noe problem.

Den som blir kåret til Årets fotograf i år får en Nikon D7000 + en AF-S Nikkor 18-105 mm VR. Nikon D7000 ble testet i Fotografi 8/2010, der Toralf Sandåker konkluderer med at Nikon D7000 er ett av markedets mest interessante kompakte systemkameraer. Nikon D7000 er utstyrt med en bildebrikke som hos Nikon bare står tilbake for D3x når det er snakk om pikseloppløsning. Kameraet har full Full HD video i 1080 format. Dynamikk og bildestøy er meget bra, detaljene står frem som på få andre kameraer, og utløserresponsen er fremragende.
Hver rundevinner får en Nikon Coolpix P7000 – et kompaktkamera i den proffe klassen med funksjonalitet som en speilrefleks. Kameraet er utstyrt med et Nikkor 7,1x zoomobjektiv. P7000 har videre en stor CCD-bildebrikke med 10,1 megapiksel oppløsning, er utstyrt med bildestabilisator, HD-video, Coolpix RAW-format, optisk søker + Nikons avanserte bildebehandlingssystem – for å nevne noen spesifikasjoner på et kamera som virkelig hører hjemme på øverste hylle.

Andrepremie i hver runde er refleksskjerm Lastolite TriFlip 8:1 kit 75cm. TriFlip 8:1 kits leveres med 1 stk TriGrip Translucent f2 Diffusor og 2 stk overtrekk med 7 forskjellige reflekterende overflater. Sølv blank, sølv matt, gull/sølv blank, gull/sølv matt, hvit, sort og ren gull.

Tredjepremie i hver runde er boka «Fotoglede» av Eivind Røhne & Stian Schioldborg. Boka inneholder tips, råd og inspirasjon for deg som vil bli en bedre fotograf. Her kan du blant annet lese om komposisjon, motiver og digitalt etterarbeid.

Les fullstendige konkurranseregler her.

Tags from the story
More from Morten M. Løberg
Nikon D4 testrapport
Fotografi tester Nikon D4 grundig i siste utgave. Her finner du utfyllende...
Read More
2 replies on “Klart for Årets fotograf”
  1. says: Kristinn Gudlaugsson

    Når foreligger temaer og frister for konkuransen. I fjør var det relatvt tett mellom 1 og 2 runde. dette medførte at jeg først startet arbeidet med runde 2 etter at fristen var utgått Dette ønsker jeg å unngå for i år. Er det mulig for dansker å delta og eventuelt bli årets fotograf?

Comments are closed.