Klart for Årets fotograf 2012

Fotografi inviterer i neste nummer til fotokonkurransen Årets fotograf 2012. Sammenlagtvinneren får en Adobe Creative Suite Master Collection. Også rundepremiene er programvare fra Adobe, nærmere bestemt Lightroom og Photoshop.

Første runde av Årets fotograf 2012 har fritt motiv og innsendelsesfristen er 27. februar. De neste rundene har bundet tema, henholdsvis «Byliv», «Vennskap» og «Bevegelse». Kjente norske fotografer er invitert til å juryere hver runde, og i den første runden er det Eva Storm Hansen som avgjør. Her er fullstendig rundeoversikt og konkurranseregler:

1. runde
Tema: «Fritt motiv»
Frist for innlevering: 27 februar
Jury: Eva Storm Hansen

2. runde
Tema: «Byliv»
Frist for innlevering: 28. mai
Jury: Marie Sjøvold

3. runde
Tema: «Vennskap»
Frist for innlevering: 10. sept
Jury: Hans Olav Forsang

4. runde
Tema: «Bevegelse»
Frist for innlevering: 15. nov.
Jury: Knut Bry

Konkurranseregler
Årets Fotograf er en konkurranse over fire runder, der den som til slutt samler flest poeng står igjen som vinner. I år er det tre temarunder, og første runde har fritt motiv.
Hver runde juryeres av ulike juryer, slik at vi får variasjon i bedømmingen. Første runde juryeres av fotograf Eva Storm Hansen, andre runde av fotograf Marie Sjøvold, tredje runde av fotograf Hans Olav Forsang og fjerde runde av fotograf Knut Bry. I hver runde gis det poeng til 43 bilder. Runde­vinner får 10 poeng, videre gis det 7 poeng til 2. plass og 5 poeng til tredje plass. Deretter følger ti bilder som får fire poeng hver, og 30 bilder som får to poeng hver. Det konkurreres om premier i hver runde, samtidig som du samler poeng sammenlagt.

Du kan delta med maksimalt 6 bilder i hver runde: Umonterte papirbilder i maks format A4, og en CD med bildene vedlagt. Bildene må være i 300dpi og store nok til å kunne trykkes over 2 sider. Samtlige bilder må merkes tydelig med navn og adresse. Deltagergebyr på kr 40 (for hver runde) betales inn på Fotografis bankkonto 6201.05.32243 eller legges ved bildesendingen i frimerker. Bilder uten tydelig navn og adresse eller uten returporto vil ikke bli returnert.

Viktig: Når det gjelder innsending av bilder til Fotografis konkurranser og andre formål, tar ikke Fotografi ansvar for påførte skader eller tap av bilder i postgang til og fra Fotografis redaksjon. Generelt gjelder at alle bilder som mottas behandles med største forsiktighet og returneres på noterte opplysninger. Er du spesielt redd for bildene dine bør de sendes rekommandert, samtidig som du gjør oppmerksom på at du ønsker dem returnert på samme måte – vedlagt returporto for dette.

NB! Bildesendingen merkes utenpå konvolutten med «Årets Fotograf», og den sendes til Fotografi, O. H. Bangsvei 51, 1363 Høvik. Husk at bildene må være mottatt i redaksjonen ved innleveringsfrist for å komme med i juryeringen. Fotografi forbeholder seg retten til å trykke samtlige premierte bilder vederlagsfritt i det nummeret der konkurranseresultatene offentliggjøres, og ellers til markedsføring av «Årets Fotograf».

Digitale bilder
Vi får kommentarer på at vi ikke tillater innsending av digitale bildefiler til «Årets Fotograf».  Med utskrifter kan juryen arbeide med flere bilder samtidig – og sammenligne og vurdere på en enklere måte. Det blir en bedre og mer rettferdig juryering på denne måten. For de fleste er det en smal sak å kjøre ut en print, og så mye betyr vel bildene for den enkelte at dette ikke burde være noe problem. Vi må imidlertid ha en CD med bildene digitalt sammen med de innsendte bildene i trykkvalitet.

Premier

Premien til Årets Fotograf er nyeste versjon av Adobe Creative Suite Master Collection
Design og lever profesjonelle arbeider til trykk, web og video med dette ultimate kreative verktøysettet. Den fulle samlingen av de beste kreative verktøyene er førstepremie til Årets Fotograf, og installeres enkelt under ett. Ta i bruk bransjens fineste bildebehandlings- og vektorgrafikkprogramvare, og formgi nye leseropp­levelser med Adobe InDesign CS. Resultatet flyter lett til web og den interaktive verdenen med kryssplattformstøtte i Flash professional CS  og HTML5 i Dreamwaver CS. Ta kreativiteten til det store lerretet med avansert video­redigering, effekter og lydverktøy som håndterer HD glatt, med presisjon og ytelse. Utfordre dine egne grenser og møt et større publikum med denne verdifulle pakken til en verdi av ca 30.000kr.

Rundevinner, 1. og 2. runde:
Adobe Photoshop Lightroom 3.
Konsentrer deg om det du liker best med fotografi med Adobe Photoshop Lightroom 3, ­et intuitivt digitalt mørkerom og en effektiv assistent utviklet for seriøse amatører og profesjonelle fotografer. Du holder lekende lett orden på bildene, redigerer dem og viser dem til andre. Få frem det absolutt beste i hvert opptak med høykvalitets ikke-destruktive redigeringsverktøy, blant annet sofistikerte farge- og tonejusteringer, avansert oppskarping, og ny støyreduksjons­teknologi. Vis frem dine arbeider med redigerbar utskriftlayout, levende bildepresentasjoner med lydspor, og tett integrasjon med bildetjenester på web. Hold effektiv orden på din voksende bildesamling med enkel import, metadatatagging og mer. Lightroom integrerer tett med Adobe Photoshop CS5 og støtter flere enn 275 råfilformater, i tillegg til JPEG, TIFF og PSD-bilder.

Rundevinner, 3. og 4. runde:
Adobe Photoshop CS5.
Skap bilder som gjør inntrykk med bransjens standardprogram, Adobe Photoshop CS5. Fjern bildestøy, legg på korn, og legg på vignetter med høykvalitets fotoverktøy. Ta i bruk den høye ytelsen på 64-bitssystemer. Og med Adobe CS Live-integrasjon kan du ­utveksle resultatene online på nye måter.

More from Morten M. Løberg
Kast blitskabelen
Trådløs utløsning av ekstern blits er mye enklere enn å bruke forlengelseskabel....
Read More
0 replies on “Klart for Årets fotograf 2012”