Klart for Dok:13

Per-Anders Pettersson

Dokumentarfotofestivalen Dok:13 i regi av Pressefotografenes klubb arrangeres i år for åttende gang. I år er festivalen lagt til det nye litteraturhuset i Fredrikstad og det hele sparkes i gang torsdag.

Per-Anders Pettersson
Per-Anders Pettersson

Fotojournalist, dokumentarfotograf, pressefotograf eller videojournalist?

– Fellesnevneren er at alle jobber med visuell journalistikk med utgangspunkt i reportasje
som sjanger, skriver leder Sveinung Yddu Ystad i PK i årets festivalprogram.

– Under Dok:13 vil dokumentarfotografer fra hele verden vise sine prosjekter. Felles for alle, uansett alder, bakgrunn eller arbeidsform, er et glødende engasjement for fotografiet som uttrykksform. Gjennom bilder og film bidrar fotografene til å øke forståelsen for samtiden, skriver Yddu Ustad.

Dok:13 åpner torsdag med fagseminar, debatt og fotografpresentasjoner. Torsdag kveld blir det foredrag og bildevisninger med fotografene Maja Daniels (Sverige) og Todd Heisler (USA). Innen festivalen avsluttes lørdag skal fotografer som Ben Lowy (USA), Loren Greenfield (USA) og Per-Anders Pettersson (Sverige). Også det norske fotodokumentarprosjektet Norwegian Journal of Photography skal presenteres under Dok:13.

Du finner hele programmet og alt du trenger av praktiske opplysninger for en tur til Fredrikstad på PKs hjemmesider Fotojournalisten.no.

 

Tags from the story
, ,
More from Morten M. Løberg
Nikon D800 er årets kamera
EISA har kåret Nikon D800 til årets kamera i Europa. Dette er...
Read More
0 replies on “Klart for Dok:13”