Knallsalg for julebok

=Oslos julebok, som blant annet inneholder et intervju med kong Harald, har solgt utrolige 61.000 eksemplarer.Gatemagasinet =Oslo utkommer 12 ganger i året og selges på gata i Oslo av rusavhengige som får sjansen til å tjene penger på vanlig måte framfor å tigge eller stjele. Årets julehefte har altså solgt utroløige 61.000 eksemplarer – basert kun på løssalg i Oslo. Du skal lete lenge etter bøker som selger bedre – på landsbasis.

=Oslo-selger Christer måtte i fjor høst kong Harald på slottet sammen med =Oslos fotograf Dimitri Koutsomytis.

Det er ikke hver dag en barnehjemsgutt og rusmisbruker er invitert til slottet. Koutsomytis bildeserie fra besøket inneholder flere gode enkeltbilder. Det er litt uvanlig at det gis adgang til å fotografere under audienser på slottet og Koutsomytis skildrer dermed en type møte som sjelden vises for offentligheten.

– Vi har hatt med slottet å gjøre flere ganger, blant annet har kronprinsparet invitert =Oslo-selgere til Skaugum, mens kronprins Haakon ble intervjuet i våre redaksjonslokaler til juleboka 2008. Derfor sendte vi i månedsskiftet september/oktober i år en åpen forespørsel til slottet om å få intervjue en av kongefamiliens medlemmer til årets julebok. Vi ba aldri spesielt om å få intervjue kong Harald, men så viste det seg altså at han gjerne ville gjøre intervjuet selv. Jeg fikk hakeslepp da pressesjefen ved slottet ringte meg med beskjeden, fortalte redaktør Anlov P. Mathiesen i =Oslo til Journalisten tidligere i vinter. Det er Mathiesen som har gjort intervjuet med kongen.


Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Bry som fargevulkan
Knut Bry åpnet i kveld sin retrospektive – eller  “retroperspective” – utstilling...
Read More
0 replies on “Knallsalg for julebok”