Kodak konk

Buisness as usual på www.kodak.com

Store gule – Kodak Eastman Company – i Rochester, New York, går mot styrt konkurs. Digitale kameraer ble drepen for fotokjempen som alle fotografer har et forhold til.

Buisness as usual på www.kodak.com

Selskapet er ikke offisielt konkurs ennå, men forhandler med bankene om en styrt avvikling. Vi snakker altså kun om hvordan selskapet rent teknisk skal legges ned. Med Kodak forsvinner en rekke kjente og kjære merkevarer – som for eksempel Tri-X film som har fanget så mange historiske bilder gjennom de drøyt 50 årene den eksisterte.

Kodak ble grunnlagt av George Eastman i 1892, men har kjempet i motvind siden digitale kameraer overtok for film. Navnet Kodak er en fonetisk konstruksjon som ikke betyr noe som helst. Det er heller ingen forkortelse for noe. George Eastman konstruerte et navn som kunne uttales uten problemer på alle språk.

Mange ansatte har mistet jobben i Kodak de siste årene. Snart kan det være over og ut for de 19.000 ansatte som fremdeles har en jobb å gå til.

Kodak sitter på rundt 1.100 patenter som har salgsverdi. Selskapet kan også håpe at en amerikansk storbank sier seg villig å tilføre mer kapital. Det er imidlertid ikke noe som tyder på det, og det har vært inntrykket i bransjen en stund at Kodak har vei mot stupet. Vi spår at meldingen om opphør kommer i løper av få dager.

More from Morten M. Løberg
Kompakt digitalkamera med24x superzoom og Full-HD-video
Panasonic Lumix DMC-FZ150 har brennvidde som tilsvarer 25–600 mm i et 35...
Read More
0 replies on “Kodak konk”