Kommentar: Det spirer og gror

© Morten Frølich

Dagens studenter er morgendagens fotografer. Det er derfor alltid spennende å se hva som produseres ved de norske fotoskolene, nå sist på avgangsutstillingen til Bilder Nordic School of Photography i Oslo.

© Morten Frølich
© Morten Frølich

Det har alltid vært de eldres oppgave å proklamere at alt var bedre før; budsjettene var større, bildene var bedre og framtiden var lysere. Men heldigvis er det de unges oppgave å se fremover, mot nye tider og nye muligheter.

For fotografiet er i stadig forandring. De som går ut døren med eksamenspapirene i hånden denne våren har en ny forståelse av hva mediet handler om og hvordan det kan utvikles og utnyttes. Og i bunn ligger fortsatt essensen, at fotografiet forteller historier, uavhengig om det er via sosiale medier, avissidene eller galleriveggen. Og det er her vi kan glede oss over det som nå vises av vårens avgangselever. Årets kull omfavner de utfordringer vi alle står overfor, og ønsker å få oss til å reflektere over de konsekvenser vårt samfunns raske utvikling bærer med seg.

Dette gjøres på 34 forskjellige måter av de 34 avgangselevene fra Bilder Nordic School of Photography. Og når disse 34 fotografene går ut i verden vil de være med å forme vår forståelse av det samfunnet vi lever i. For Bilder Nordic legger vekt på at studentene skal fortelle historier, at fotografiet er et verktøy for dialog og forståelse. Og til syvende og sist å bidra til å gjøre verden til et bedre sted for oss selv og våre etterkommere.

Det er kanskje å legge lista høyt, men det er flere gode bidrag som vises på galleriveggene i Rådhuset. Mange av skolens tidligere elever gjør i dag gode karrierer som fotografer, og jeg er sikker på at vi vil få se mer til flere av dem som avslutter sitt fotografiske studium nå i vår, både ved Bilder Nordic og våre andre fotoskoler.

Utstillingen vises frem til 13. april.

www.momentsofconsequence.net

Written By
More from Pål Otnes
Kommentar: Er fotografiet dødt?
For noen år siden besøkte jeg fotofestivalen Rhubarb Rhubarb i Birmingham, England....
Read More
0 replies on “Kommentar: Det spirer og gror”