Ny hardware fra Adobe

Adobe Mighty & Napoleon

Mange som jobber med bilder, illustrasjon og design har blitt veldig glad i sin Wacom-penn. Nå spinner Adobe videre på idéen og lager en penn og linjal som funger på smart-telefoner og nettbrett.

Adobe Mighty & Napoleon
Adobe Mighty & Napoleon

De fleste kreative yrker innebærer mye tid forran en data-skjerm, og det er derfor et stort behov for å overføre følelsen av manuell kontroll til de digitale arbeidsredskapene vi bruker til daglig. Wacom har i mange år gitt oss god kontroll i en rekke programmer. Men med de nye berørings-sensitive skjermene på nettbrett og smart-telefoner har det kommet nye muligheter, og det er disse Adobe ønsker å utnytte.

Firmaet har nå sluppet nyheten om at produktene Mighty og Napoleon går fra å være produkter på utviklings-stadiet, til å bli reelle produkter som lanses på nyåret. Adobe beveger seg dermed også over i hardware-landskapet. Dette kan gi interessante muligheter, og de nye produktene, en mus og en linjal, kan brukes rett på skjermen på din iPhone eller nettbrett. Ideen er å bringe skisse-følelsen til de nye digitale platformene.

De foreløpige presentasjonene ser interessante ut. Software og hardware fra samme produsent kobler nå sammen dine digitale dupeditter via skyen, og dermed kan du flytte objekter og fargepaletter på tvers av platformene. Har du en idé når du er på farten er det bare å dra opp nettbrettet og skrible i vei, det du lager vil være umiddelbaret være tilgjengelig via skyen. Nå gjenstår det bare å se hvordan dette kobles opp mot de programmene vi alleredde bruker i dag, som for eksempel Photoshop.

Adobe har vært på full fart inn i skyen i hele 2013, og lover flere produkter som kan utnytte en skybasert arbeidsflyt. Alle har ikke vært like begeistret for denne utviklingen, men mange av kundene ser ut til å akseptere overgangen; firmaet har allerede fått over én million abonnenter på sin Creative Cloud-tjeneste. Så får vi håpe kundene får gode produkter tilbake som en konsekvens av en mer forutsigbar pengeflyt hos Adobe.

Tags from the story
Written By
More from Pål Otnes
Portfolio: Rune Johansen
«Jeg prøvde å fotografere i Tokyo, men det passet ikke meg altså....
Read More
0 replies on “Ny hardware fra Adobe”