Kompakt digitalkamera med24x superzoom og Full-HD-video

Panasonic Lumix DMC-FZ150 har brennvidde som tilsvarer 25–600 mm i et 35 mm-kamera og mulighet til å filme i full HD. Kameraet har mulighet til både intelligent automatikk til helt manuelle innstillinger.

 

Lumix DMC-FZ150 er utstyrt med et høykvalitets 25 mm vidvinkelobjektiv fra Leica, som er behandlet med Panasonics egen antirefleksbehandling for å redusere lysreflekser, ”nano surface coating”. Teknologien innebærer at det legges en struktur på linseoverflatene som kraftig reduserer lysreflekser, skygger og ”spøkelsesbilder” i synlig lys.

Panasonic har også forbedret den optiske bildestabilisatoren ”Power OIS” med å inkludere ”active mode” noe som forbedrer bildestabiliseringen betydelig også når man tar bilder eller filmer mens man selv er i bevegelse. Denne funksjonen har tidligere bare vært å finne på dyr speilrefleksoptikk.

Kameraets MOS-sensor yter 12,1 megapiksler. Panasonics signalprosessor ”Venus Engine HD III” takler videoinnspilling i full HD i AVCHD, eller stillbildeserier med opptil 12 bilder per sekund i full oppløsning.

Autofokusen har en responstid på ett tiendels sekund.

For den som ønsker, går det an å fotografere med fullstendig automatiske eller manuelle innstillinger både i stillbilde- og videomodus.

3D-bilder er mulig å skape i 3D photo mode. Disse bildene kan senere enkelt oppleves på en VIERA 3D HDTV eller annen MPO-kompatibelt 3D-utstyr.

DMC-FZ150 kommer i butikkene i slutten av september.

Pris er ikke fastsatt.

Oppdatert programvare for DMC-LX5

Den nyeste oppgraderingen av programvaren for DMC-LX5 gir bl.a. ca. 23 % raskere autofokusering i vidvinkelmodus og økt støyreduksjon ved fotografering med høye ISO-tall (1600/3200). Også eksponeringstiden for fotografering med «åpen lukker» (B) er utvidet fra 60 sekunder til 250 sekunder, noe som utvider mulighetene ved fotografering av fyrverkeri og nattbilder. Kameraet har også fått nye funksjoner som miniatyrmodus og ytterligere forbedret bildestabilisator med ”active mode”.

Oppdateringen kan lastes ned fra og med den 13. september klokken 6.00 via: http://panasonic.jp/support/global/cs/dsc.

Wi-Fi kameraet DMC-FX90 kommer til Norge 2012

I løpet av våren 2012 kommer Panasonic til å lansere et kompakt digitalkamera som via innebygd kort for trådløse nett kan sende over bilder og videofilmer direkte til Internett eller andre mottakere. Sosiale medier tilbyr i dag store muligheter til raskt å publisere egne bilder. Ofte skjer det ved hjelp av mobiltelefonenes innebygde kameraer av varierende kvalitet. Med DMC-FX90 kommer mulighetene til på en veldig enkelt og rask måte å overføre bilder av høy kvalitet.

Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Fotografi nr. 2
Det er duket for et uvanlig fyldig nummer av Fotografi. Bladet kommer...
Read More
0 replies on “Kompakt digitalkamera med24x superzoom og Full-HD-video”