Kompakt uten low pass fra Ricoh

Skjermbilde 2013-04-17 kl. 12.12.34

Ricoh GR er et kompaktkamera med APS-C CMOS-sensor med 16,2MP, fast vidvinkelobjektiv med lysstyrke f/2,8. Kameraet er uten lavpass-filter.

Kameraer uten lavpass-filter skal gi skarpere og mer detaljrike bilder. Ricoh GR har et nyutviklet objektiv, 18,3mm F/2,8 (tilsvarer 28mm i 35mm format), og objektivets oppløsning klarer de høye kravene den nye sensoren uten lavpass-filter krever. For å minimere optiske feil benyttes to asfæriske linseelementer og ekstra dispersjon-glass. Med ni blenderlameller skapes en perfekt rund blenderåpning som gir en vakker uskarphet i bakgrunnen (bokéh). Et manuelt innebygget ND-filter (gråfilter), tillater bruk av stor blenderåpning selv i kraftig lys, og gir mulighet for uklare bakgrunner selv under slike forhold.

Sensoren
GR har en nyutviklet CMOS-sensor i APS-C størrelse med 16,2 megapiksler (samme størrelse som benyttes av de fleste SLR systemkameraer på markedet), som tillater ISO-innstilling opp til 25.600 med lav bildestøy. Sensoren er optimalisert for objektivet og lavpass-filteret er fjernet for å oppnå maksimal bildekvalitet.

Designet
Til tross for at alt annet er ”stort” (sensoren, funksjoner, bildekvalitet), så er kameraet meget kompakt.

Profesjonelle funksjoner
Kameraet har knapper og innstillingsmuligheter som et systemkamera, og tar bilder også i RAW-format (DNG som er kompatibelt med i prinsippet alle bildebehandlingsprogrammer).

Superoppløst
LCD-skjerm Den 3” store LCD-skjermen er høyoppløst med hele 1.230.000 bildepunkter. Det er i skrivende stund ”best i klassen”.

Ny autofokus-mekanisme
Det nyutviklede AF-systemet fokuserer på 0,2 sekunder. Sammen med den korte oppstartstiden for kameraet (ca. 1 sekund) gir det uante muligheter for å fange det rette motivet, også actionbilder.

Video
GR filmer i Full HD (1920 x 1080 piksler, i 16:9, 30 bilder pr sekund) i H.264-format.

Øvrige funksjoner
Digitalt vater (2-veis)
Stereomikrofon
Kromatisk moire-kompensasjon
Kompatibel med UHS-1 høyhastighets minnekort
Kompatibel med Eye-FI trådløse minnekort
SILKYPIX Developer Studio 3.0 LE for PENTAX RICOH IMAGING RAW, datasoftware for fremkalling av RAW-filer medfølger.

Pris og tilgjengelighet
Ricoh GR kommer i handelen i løpet av mai og vil koste ca. kr 6.300,- inkl. mva.

 

Tags from the story
, ,
More from Morten M. Løberg
Nikon D4 er her
Da er Nikon nye flaggskip D4 her – slik vi kunne melde...
Read More
0 replies on “Kompakt uten low pass fra Ricoh”