Kunststipend til Morten Løberg

«Cityscape» (skisse). Utsyn over Paris © Morten M. Løberg

Fotograf Morten Løberg (61) er tildelt Fegerstens stiftelses stipend til fremme av norsk billedkunst – sammen med blant andre Lotte Konow Lund og Marianne Heske.

«Cityscape» (skisse). Utsyn over Paris kominert med en isbre på Svalbard. Foto: Morten M. Løberg
«Cityscape» (skisse). Utsyn over Paris kombinert med en isbre på Svalbard. Foto: Morten M. Løberg

Stipendet er på 100.000 kroner og ble tildelt totalt 20 bildekunstnere, blant 240 søkere. Løberg mottar stipendet for å videreføre et prosjekt han arbeidet med i Paris i fire måneder i sommer da han disponerte Ingrid Lindbäck Langaards stiftelses kunstneratelier ved Cité Internationales des Arts.

– Det er veldig inspirerende å motta et så betydningsfult og stort stipend for å arbeide videre med prosjektet «Cityscapes», sier Løberg. – Jeg er jo mest opptatt av landskap i bildene mine, og forsøker å overføre måten jeg «ser» landskaper på til byrommet. Jeg prøver å skrelle vekk alt uvesentlig og trenge inn til kjernen i landskapet, enten det er ei myr eller utsikten fra Eiffeltårnet. Og jeg må jo ha gjort noe riktig når dette arbeidet åpenbart har appell.

Morten Løberg kombinerer kunstnerisk virksomhet med undervisning og skribentvirksomhet, blant annet for bladet og nettstedet Fotografi. For to år siden ga han ut boka «Mellom fiksjon og virkelighet» – intervjuer med 11 norske fotografer som tidligere har vært presentert i Fotografi.

Han er medlem av både Norske Billedkunstnere og Forbundet Frie Fotografer. Juryen som tildeler Fegersten-stiftelsens stipend består av kunsthistorikerne Cecilie Malm Brundtland og Hans-Jacob Brun.

www.mortenloberg.no

Tags from the story
, ,
More from Kristin Skåmedal
Anne Sophie Nordrum i Fotografiens Hus
I Anne Sophie Nordrum serie Sensibilità uforsker hun menneskekroppens skjønnhet. Fellesnevneren for...
Read More
0 replies on “Kunststipend til Morten Løberg”