Landskrona Fotofestival får ny kunstnerisk ledelse

Landskrona Fotofestival får ny kunstnerisk ledelse som overtar etter Thomas H Johnsson og JH Engström. Den nye duoen består av kuratoren og forfatteren Christian Caujolle og fotografen, læreren og galleristen Jenny Nordquist.

Festivalens ambisjon er å bli et møtested for skandinavisk fotografi, og for å få til dette har festivalens advisory board fått med en dansk og en norsk person med god forankring i de respektive lands fotografiske miljøer, i tillegg til de svenske representantene.

– Vi hadde fra starten av et perspektiv på at det tar fem til seks år å bygge opp en festival slik at den finner sin form og blir viktig for publikum. De første årene gikk bedre enn forventet, forteller Göran Nyström som er leder for Landskrona Foto.

– Vi håper at vi i 2016 kan løfte festivalen til et høyere nivå, og med den nye kunstneriske ledelsen er det gode forutsetninger for dette. Christian Caujolle, med sitt store internasjonale nettverk, bidrar til at vi kommer til å kunne presentere mye sterkt fotografi som vi ikke er så vant til å se her i Norden. Jenny Nordqvist på den andre siden har god kunnskap om ny nordisk fotografi, og har også en forankring innen utdanning og i galleriverdenen i Sydsverige og i Danmark, forteller Nyström.

Christian Caujolle & Jenny Nordquist
Christian Caujolle & Jenny Nordquist

– Det viktige for oss for festivalen i 2016 blir å jobbe med å finne en bra form for å skape møteplasser. Som fotograf, journalist eller kurator skal man finne at festivalen er et spennende og viktig arrangement der man treffer kolleger og kan bli inspirert og knytte nye kontakter, fortsetter Göran. Vi kommer også til å jobbe mye for å få hit bransjefolk fra andre land som er nyskjerrige på hva som skjer i Skandinavia.

Christian Caujolle grunnla Agence VU i Paris 1986, og like etter Gallerie VU. Han har vært kunstnerisk leder for flere fotofestivaler i Frankrike og Spania, blant annet festivalene i Arles, Sète, Madrid og Getxo. Han stiftet Photo Phnom Penh Festival i Cambodja i 2008, og leder festivalen fremdeles. Han har vært med å gjøre svenske fotografer som Christer Strömholm og Anders Petersen kjent for et internasjonalt publikum.

Jenny Nordquist er fotograf fra Landskrona. Hennes arbeider har blitt vist på et stort antall utstillinger i Norden, England, Tyskland og Holland. Hun er utdanningsleder ved folkehøyskolen Östra Grevies kunstneriske utdannelser, og driver galleri Kontor i København. Hun viste sin serie The Shoreditch Trianglecunder Landskrona Foto Festival 2013. I 1998 fikk hun Landskrona bys kulturstipend.

Neste års festival er den fjerde i rekken og vil være i tidsrommet 19. – 28. august 2016.

www.landskronafoto.org

More from Kristin Skåmedal
Paris-stipend til Løberg
Ingrid Lindbäck Langgaards stiftelse har tildelt fotograf Morten M. Løberg atelieropphold på...
Read More
0 replies on “Landskrona Fotofestival får ny kunstnerisk ledelse”