Laure Albin Guillot: Klassisk i Jeu de Paume

Laure Albin Guillot

Guillot var en av de tonegivande fotografene i Frankrike på 20-50 tallet. Denne våren ble en stor utstilling med bilder av den franske fotogafen Laure Albin Guillot (1879 – 1962) vist i Paris. 

Laure Albin Guillot
Laure Albin Guillot

Der andre fotografer, som Man Ray og Brassäi, konsentrerte seg om modernismen og surrealismen, valgte Guillot klassisismen, og da på fransk manér – chict og elegant, enten hun fotograferte portrett, akt eller landskapsbilder. Hun innså også at vitenskapelig fotografi kunne ha sterkt dekorative kvaliteter, og i 1931 presenterte hun en sublim serie kalt “Micrographies Décoratives”, som også inngår i utstillingen.

Guillot gjorde seg ikke bare bemerket som fotograf, hun var også blant annet sjef for Direction Générale des Beaux-Arts, og den første kuratoren på Cinemathèque Nationale. Hennes bilder har fortsatt å fascinere og dukker opp både på auksjoner og på de store messene.

I tillegg til fotografier ble det også vist bøker, magasiner og historiske dokument. På museets hjemmeside kan du lese mer om Guillot:

www.jeudepaume.org

Written By
More from Michael Dee
Thomas Ruff: Photograms
Hva kommer han til å finne på nå da? Det spørsmålet stilles...
Read More
0 replies on “Laure Albin Guillot: Klassisk i Jeu de Paume”