Leica frir til damene

Leica C

Nykommeren Leica C er starten på en ny serie fra Leica som skal forene god design med høy bildekvalitet – spesielt myntet på den motebevisste forbruker.

Leica C
Leica C

Kameraet henvender seg i stor grad til det kvinnelige segmentet og produsenten fremhever designet på Leica C som, rett og slett, et motetilbehør til et hvert antrekk. Som Leica selv sier “Kameraet er kompakt og får plass over alt, også i en liten håndveske”. Leica understreker dette ytterligere med å lansere flere moteriktige vesker som er skreddersydd til nettopp Leica C.

Kameraet kommer i to farger og har flere nye funksjoner. Leica C er det første kompaktkameraet fra produsenten med integrert Wi-Fi og NFC-modul (Near Field Communication). Nå kan bilder og filmer overføres trådløst til smarttelefon og nettbrett via en app. Appen gir også mulighet for ekstern kontroll av kameraet fra en smarttelefon eller nettbrett.

Kameraets zoom-objektiv tilsvarer 28-200mm i 35mm-format og har en sensor på 12 megapiksler. Objektivet er rimelig lyssterkt i vidvinkel-enden med blender 2.0, men yter beskjedene 5,9 ved full tele. En programmerbar fokusring på objektivet gir mulighet for direkte kotroll av funksjoner man bruker ofte. Kameraet har også mulighet for kontinuerlig opptak med opptil ti bilder per sekund.

Det er beundringsvedig at Leica også inkluderer Adobe Photoshop Lightroom i pakken, noe som gir et hint om at Leica også mener at kameraet er et verktøy for kvalitetfotografi.

Kameraet er allerede leveringsklart og har en veiledende utsalgspris på 5.395,-

www.bresson.no

Leica C vesker
Leica C vesker
Tags from the story
Written By
More from Pål Otnes
Alt klart for Lofoten internasjonale fotofestival
Neste uke åpner Lofoten Internasjonale Fotofestival dørene for tredje gang. Også i år har en...
Read More
0 replies on “Leica frir til damene”