Leica lanserer nytt kamerasystem

Leica lanserte i dag et nytt kamerasystem, Leica T. Kameraet fra den tradisjonsrike produsenten  forener presis ingeniørkunst og tysk håndverk med elegant design og intuitiv brukervennlighet.

Foto: Pål Otnes
Foto: Pål Otnes

Leica T er en videreføring av den historiske Ur-Leica, og er utført i samarbeid med Audi design. Kameraet gir en gedigen følelsee og det solide kamerahuset er produsert fra en enkelt blokk med aluminium. Fotografi har ikke fått testet kameraet skikkelig ennå, men kameraet har en CMOS- bildebrikke i APS-C-format med 16,5 megapiksler.

Kameraet har også en stor og intuitiv berøringsskjerm og fire ergonomisk plasserte knapper og hjul for enkel betjening. Leica T er det første systemkameraet fra Leica med integrert WiFi-modul. En gratis Leica T-app for iOS-enheter er tilgjengelig hvor bilder og videoer kan overføres trådløst fra Leica T til en smarttelefon, nettbrett eller datamaskin. Fra appen har man også mulighet for ekstern styring av kamera som gir fotografen mulighet til å bruke en smarttelefon eller nettbrett som elektronisk søker. Med telefon eller nettbrettet kan man stille inn lukkertid og blender.

Leica-t-pres

Se video fra lanseringen over.

Det er ikke noe tvil om at dette er et solid stykke arbeid fra Leica sin side, og kameraet vil nok finne sin plass i markedet. Det største ankepunktet er som vanlig prisen, og et hus med linse og søker vil fort koste rundt 30.000 kroner. Foreløpig er også linseutvalget begrenset og  bare fire nye objektiver er offentliggjort:

• Leica Vario-Elmar-T 18-56mm f3.5-5.6 ASPH.
• Leica Summicron-T 23mm f2 ASPH
• Super-Vario-Elmar-T 11-23mm f3.5-4.5 ASPH
• Vario-Elmar-T 55-135mm f3.5-4.5 ASPH

De to sistnevnte objektivene er planlagt lansert under Photokina 2014. Man kan også benytte eksisterende Leica M-objektiver via et Leica M-adapter som har en sensor for 6-bitskodede M-objektiver, noe som gir støtte for lysmåling, blenderprioritet og manuell innstilling.

Veiledende priser for systemet vil være:

• Leica T kamerahus: 14.000,-
• Leica Vario-Elmar-T 18-56/f3.5-5.6 ASPH: 13.300,-
• Leica Summicron-T 23/f2 ASPH: 14.800,-

Adobe Photoshop Lightroom er inkludert i Leica T-pakken. Kameraet er tilgjengelig fra 26. mai.

www.bresson.no

Tags from the story
,
Written By
More from Pål Otnes
Carll Goodpasture: Compost
Carll Goodpasture har lenge jobbet med naturen og vårt forhold til den....
Read More
0 replies on “Leica lanserer nytt kamerasystem”