Leica Sofort – et instantkamera fra Wetzlar

Leica har vært på hugget de siste årene og lansert flere nye kamerasystemer. Nå kaster de seg inn i en helt ny nisje med nyheten Leica Sofort.

Produsenten følger etter både Fuji og Impossible Project når de nå prøver å gjenopplive “polaroidbildet”. Her kan man dele papirbilder umiddelbart, uten å gå via datamaskiner eller fotolab.

Filmen systemet bruker skal være Instax Mini, den samme filmen som Fuji produserer og bruker til sine egne kameraer. Filmen gir en bildeflate på 46×62 millimeter som fremkalles via en kjemisk prosess som ligger i selve papiret. Her er det med andre ord ingen digital bildeprosessering involvert.

Utseende bryter også med de fleste andre modeller Leica har på markedet, og tilbys i oransje, hvit og mintgrønn variant. Forøvrig beskriver produsenten nyvinningen slik i sin pressemelding:

leica-sofort-print

“I tillegg til innstillingene Automation, Party & People, Sport & Action, Macro, mulighet for dobbelteksponeringer og tidseksponering, tilbyr Leica Sofort også en en innstilling for selvportretter og en selvutløser med to forskjellige forsinkelser. Blitsen kan stilles på automatikk, eller du kan slå den av og på manuelt, avhengig av bildene du ønsker å ta. For å sikre best mulig resultat hver gang, tilpasser kameraet eksponeringstid og blenderåpning automatisk til innstillingen du har valgt. Et rektangulær speil på forsiden gjør det enkelt å ta selfies.”

Leica tilbyr både sort-hvitt-film i pakker med 10 bilder og fargefilm i pakker med 10 eller 20 bilder. Den nostalgiske følelesen fra tidligere instantfotografering gjenskapes ved at rammen på bildene holdt i en varm kremnyanse.

Leica tilbyr også et utvalg alternativer for å presentere bildene: Leica Sofort postkort,. Leica Sofort Photo Presenter, Leica Sofort fotoalbum for å vise fram bildene og oppbevare dem trygt, mens Leica Sofort oppbevaringsbokser tilbyr trygg lagring av favorittbildene.

Veiledende priser på Leica Sofort instantkamera er 2.995,- og vil være tilgjengelig fra november 2016.

www.leica-camera.com

Tags from the story
,
Written By
More from Pål Otnes
Dawid på Shoot Gallery
I helgen åpnet utstillingen Ex med den svenske fotografen Dawid på Shoot...
Read More
0 replies on “Leica Sofort – et instantkamera fra Wetzlar”