Vinner av Leserbildet i Fotografi #6

Foto: Eirin Sørum. "Fuglan"

Det kom inn mange høstmotiv til runde seks i Leserbildet. Juryen falt likevel for Eirin Sørums lekne og noe utradisjonelle motiv.

Vinneren Eirin Sørum forteller om leserbildet i høstutgaven av Fotograf:

«Egentlig så liker jeg å beholde mystikken rundt bilder, jeg synes at de aller helst skal snakke for seg selv. Jeg jobber intuitivt uten å legge så mye tanke i det jeg gjør. Helt siden jeg var liten har jeg hatt en fascinasjon for fugler, og vært misunnelig på deres evne til å fly. Når jeg har det trist og leit skulle jeg ønske, sikkert i likhet med mange andre, at jeg kunne lette fra bakken og fly langt vekk. Og i bildene mine kan jeg jo faktisk oppheve tyngdekraften og gjøre nettopp det.

Jeg liker å sette opp det melankolske og triste mot det drømmende og fine. I dette bildet kan man kanskje tenke at de hvite papirfuglene er metaforer på viljen, håpet og drømmene i en sliten kropp. Det jeg har gjort her, er å «henge opp»  lillebroren min i taket, feste noen tråder med papirfugler i armene hans, fått mamma til å holde opp et hvitt laken for å skape den duse bakgrunnen og snudd bildet opp-ned i etterbehandlingen.»

Vi gratulerer vinneren, som får boken «Norsk dokumentarfotografi i dag».

Her kan du se de andre bildene som var med i vurderingen. Les her hvordan også du kan delta i konkurransen.

Tags from the story
More from Kristin Skåmedal
3 på rad: Helgens utstillinger
Det er utrolig mange gode utstillinger å glede seg over i september,...
Read More
0 replies on “Vinner av Leserbildet i Fotografi #6”