Lightroom 4 lansert

Adobe Lightroom 4 har nye, banebrytende justeringsfunksjoner av skygger og høylys og forbedret arbeidsflyt.

Adobe slipper nå Photoshop Lightroom 4 for Mac OS og Windows. Lightroom er et bildebehandlingsprogram som hjelper amatører og profesjonelle fotografer til å raskt importere, administrere, forbedre og presentere sine bilder.
Lightroom 4 har avansert teknologi for prosessering av skygge og høylys, flere lokale justeringskontroller, forbedret videostøtte, samt mulighet til å opprette fotobøker.

Nye funksjoner i Lightroom 4
Lightroom 4 er en betydelig oppgradering med en rekke nye muligheter og nyheter. Nye justeringskontroller som maksimerer dynamisk område fra kameraer, sikrer bedre detaljer i skygger og høylys. Programvaren inneholder nye og forbedrede automatiske justeringer for eksponering og kontrast, samt flere lokale justeringskontroller, inkludert Noise Reduction, Moire og hvitbalanse.

Lightroom 4 gir fotografene verktøy til å skape fotobøker med tekstbehandler og en rekke enkle maler, samt en direkte lenke for bestille en fotobok direkte fra den nye bokmodulen.

Innebygd videostøtte gir fotografen muligheten til å spille av, trimme og trekke ut bilder fra videoklipp tatt på DSLR-kameraer, kompaktkameraer og smarttelefoner.

I utviklermodulen gir forhåndsinnstillinger brukeren muligheten til å utnytte ny prosesseringsteknologi, mens «soft proofing» gjør at man kan fininnstille fargeområdene i bildene for å sikre at innholdet tar seg best mulig ut. I tillegg kan kundene nå sende bilder direkte fra Lightroom ved å bruke egen e-postkonto.

Pris og tilgjengelighet
Adobe Photoshop Lightroom 4 er nå tilgjengelig for Mac og Windows på www.adobe.com/store. Estimerte utsalgspris er 1,087,50 for fullversjonen og kr. 612,50 for oppgradering.
For mer detaljert informasjon om produktets funksjoner, oppgradering, priser og språkversjoner, kan du besøke www.adobe.com /go/Lightroom.

Brukere kan også følge Lightroom-teamet på Facebook (www.facebook.com/Lightroom), via Twitter (www.twitter.com/Lightroom) eller på Adobe Lightroom-bloggen (http://blogs.adobe.com/lightroomjournal ). For opplæringsvideoer besøk http://www.youtube.com/lightroom.

Vi har ikke prøvd nye Lightroom 4. Omtalen er basert på Adobes pressemelding i dag.

Tags from the story
, ,
More from Morten M. Løberg
Tove Hamre vant Leserbildet
Tove Hamre vant siste runde i Fotografis konkurranse Leserbildet.
Read More
0 replies on “Lightroom 4 lansert”