Liodden vant prestisjekonkurranse

Ole Jørgen Liodden

Naturfotograf Ole Jørgen Liodden vant en førstepris i fotokonkurransen Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2012, med et spektakulært bilde av en isbjørn i farvannene nord for Svalbard.

Ole Jørgen Liodden helt til topps i kategorien «Animals in Their Environment» med bildet «Living on Thin Ice». Bildet viser en isbjørn på et isflak og Liodden fotograferte bildet på en av sine mange ekspedisjoner til Svalbard. Han har i flere år arrangert turer for naturfotografer i disse farvannene – og isbjørnen er jo favorittmotivet for mange.

Pål Hermansen var den andre norske som fikk pris i årets konkurranse, med en andreplass i kategorien «Urban Wildlife». Bildet, «Bumper life», viser et ekorn i et gammelt bilvrak og ble tatt på en forlatt skrapplass i Sverige.

Paul Nicklen fra Canada gikk helt til topps i årets konkurranse og kan smykke seg med tittelen Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2012. Bildet «Bubble-jetting emperors» fikk førsteplass i kategorien «Underwater World».

Bildet viser keiserpingviner under vann i Antarktis.

Ole Jørgen Liodden
Pål Hermansen
Paul Nicklen

 

More from Morten M. Løberg
FotoKnudsen gjenoppstår fredag?
Kundenes bilder har aldri vært tryggere enn nå, sier tidligere daglig leder...
Read More
0 replies on “Liodden vant prestisjekonkurranse”