Lofoten internasjonale fotofestival

© Diana Markosian

Årets utgave av LIFF er den fjerde i rekken og går av stabelen 25. februar, med hovedprogram i Kabelvåg og avslutning på Skrova 28. februar.

Programmet omfatter utstillinger og artist talks, samt en workshop for ungdom og et sideprogram med to kortfilmer i samarbeid med Filmfest Lofoten.

Blant fotografene vi får møte på årets festival er amerikansk-armenske Diana Markosian. Hun arbeider i et fotojournalistisk landskap som nærmer seg kunstfotografiet og hennes bilder er publisert i blant annet  New York Times, Time Magazine og National Geographic.

Vi får også møte svenske Nicklas Blom, som etter noen år med internasjonal suksess som skifotograf, valgte å legge ut på 1300 km lang solo-tur gjennom hele Nord-Sverige med åtte polarhunder. Turen er blitt både bok og TV-film, som blir presentert under LIFF.

Det er en tendens til at dagens dokumentar-fotografer har en større bredde og ofte er multimediale, og flere av årets gjester fra Finland, Sverige og Norge kombinerer både fotografi og film.

På Galleri Lille Kabelvåg vises utstillinger av Linda B. Engelberth og Juuso Westerlund. På Skrova åpner Jo Straube en ny, permanent utendørsutstilling i regi av Skrova Outdoor Photo Spot .

www.lofotenfotofestival.no

Written By
More from Pål Otnes
Anne-Stine Johnsbråten: Ung i Oslo
Hvordan er det å vokse opp i Oslo i dag? I prosjektet...
Read More
One reply on “Lofoten internasjonale fotofestival”

Comments are closed.