Lore Krüger: En koffert full av bilder

Lore Kruger, Gitanes 1936

Hvem elsker ikke et mysterium? En koffert full av bilder? Det har dukket opp en rekke av disse i løpet av årene. Nå vises en spennende utstilling på C/O Berlin med de hittill ukjente bildene til Lore Krüger.

Det er ikke første gang ukjente bilder dukker opp i kasser og kofferter. Før har vi blant annet fått «The Mexican Suitcase» med 4500 fotografier av Robert Capa, Gerda Taro og David «Chim» Seymour, og for ikke å glemme alle de poser og esker med bilder etter den fotograferende barnepiken Vivian Maier.

I Berlin har nok en gammel koffert full av bilder dukket opp. Den ble i 2012 gitt til Felix Hofmann, kurator ved fotogalleriet C / O Berlin. Bildene ble tatt av Lore Krüger (1914 – 2009) i tidsrommet 1934 – 1944. Krüger vokste opp i Berlin og begynte å fotografere allerede som barn, men begynte å fokusere fullt og helt på fotografi i en alder av 19. Hun tok en jobb som au pair i London, men foreldre forbød henne å utdanne seg som fotograf.

Familien var jødisk og bestemte seg derfor for å flykte til Spania da nazistene kom til makten. Hennes liv tok en ny retning. Hun trosset foreldrene og lærte fotografering av den tyske fotografen Zerkowitz, som bodde i Barcelona. Veien gikk videre til Paris hvor hun assisterte fotografen Florenze Henri, som hadde studert under László Moholy-Nagy på Bauhaus skolen.

Etter nazistenes okkupasjon satt Lore i to forskjellige fangeleire før hun klarte å flykte til USA. Etter krigens slutt bosatte hun seg i Øst-Tyskland og tjente til livets opphold som oversetter for forlaget Braus.

Utstillingen ”Ein Koffer Voller Bilder. Fotografien 1934 – 1944. Lore Krüger” vises på C / O Berlin frem til 10. april. En bok med samme tittel, utgitt av forlaget i forbinderlse med utstillingen.

www.co-berlin.com
www.editionbraus.de

Written By
More from Michael Dee
Watched! på Hasselblad Center
På Hasselblad Center i Gøteborg åpner det den 27. mai en stor...
Read More
0 replies on “Lore Krüger: En koffert full av bilder”