Mads Nissen vinner av årets World Press Photo

World Press Photo 2014. First Prize Contemporary Issues, Singles © Mads Nissen, Denmark, Scanpix/Panos Pictures.

World Press Photo er en av verdens største fotokonkurranser og mottar bidrag fra fotografer fra hele verden. Hovedprisen for 2014 gikk til Mads Nissen for sitt arbeid på Russlans homofile og lesbiske miljøer.

Konkurransen kan sies å være hard. Nissen vant i konkurranse med 97.912 bilder tatt av 5.692 fotografer fra 131 land. Han jobber til daglig i Politikken og er tilknyttet Panos Pictures. Bildet er fra en større serie som fotografen har jobbet med for fotobyrået Scanpix.

Nytt av året er at fotografene måtte legge ved orginaler for de innleverte bildene for å dokumentere at filene ikke var manipulert. Juryen opplyser om at så mange som 20% av bildene ble diskvalifisert på dette grunnlaget. Det er vanskelig å konkludere på integriteten til dagens fotografer ut fra dette, men vi applauderer uansett at man tar denne problematikken på alvor.

Nedenfor kan du se et utvalg av våre favoritter blant de premierte bildene i konkurransen. Samtlige av de premierte bidragene kan du se på World Press Photos hjemmesider.

www.worldpressphoto.org/awards/2015

Written By
More from Pål Otnes
Helgens tips: På skogstur med Drammen Fotoklubb
Drammen fotoklubb har brukt våren til å produsere en utendørs-utstilling som vises...
Read More
0 replies on “Mads Nissen vinner av årets World Press Photo”