Magnumfotograf Bruce Davidson til Nordic Light

Bruce Davidson: Brooklyn Gang 1959 Cigarete (courtesy In focus gallery, Cologne).

Bruce Davidson kommer til Nordic Light! Endelig, vi hopper og danser av glede, hoies det fra Kristiansund i dag.

Bruce Davidson: Brooklyn Gang 1959 Cigarete (courtesy In focus gallery, Cologne).

Et av festivalens trekkplastre er jo nettopp at man kan treffe sine fotografiske helter ansikt til ansikt – det være seg etter et foredrag, ved boksigneringer, eller på gata. «Meet the legend» er slagordet som preger plakater over hele Nordmørsbyen. Hvert år får Kristiansund besøk av fotografer som vi kanskje bare har mulighet til å treffe en eneste gang i levende live.

Bruce Davidson (f.1933) fra USA er en av disse legendene. Han var en av dem som dominerte sjangeren dokutemtarfotograf – eller fotojournalistikk som vi vi kaller det i dag – på 50-60 tallet. Bildene hans har vi sett gang på gang, men kanskje ikke vært klar over kunstneren bak kameraet.

– Vi nikker gjenkjennende til bildene og hele formspråket. Dette er verdenskjente fotografier, sier Morten Krogvold, kunstnerisk leder i Nordic Light. – Bruce Davidson er utvilsomt en av de mest innflytelsesrike og betydningsfulle fotografene i vår tid, og det er en ære å endelig få gleden av hans selskap under festivalen.

Davidsons mest kjente arbeider er fra 1958-1965. Vi snakker om legendariske fotoreportasjer som «The Dwarf», «Brooklyn Gang» og «The Civil Rights Movement». Senere kom dessuten «East 100th Street» og «Central Park and Subway”, og nylig har han utgitt en «bokboks» med tre bøker i én med hele livsverket sitt.

Bruce Davidsons utstilling vises i Kristiansund i perioden 24. april – 6. mai 2012.  Festivalen varer fra 24. – 28. april 2012.

Mer informasjon finnes på Nordic Lights hjemmesider: www.nle.no.

More from Morten M. Løberg
Jo Bentdal: Common Sensibility
Individuell identitet møter etablert samfunnsstruktur i Jo Bentdals serie Common Sensibility. Vi...
Read More
One reply on “Magnumfotograf Bruce Davidson til Nordic Light”

Comments are closed.