Mange sommerbilder i Leserbildet #4

Leserbildet mottok mange bidrag i siste runde før sommerferien og mange har nok blitt inspirert av temaet fra Årets fotograf; årstiden. Bjarte Hoff vant med sitt bilde «Uvær forut».

Foto: Bjarte Hoff. "Uvær forut"
Foto: Bjarte Hoff. «Uvær forut»

Leserbildet er Fotografis uformelle konkurranse der vi til hver utgave av bladet velger det beste innsende bildet. Denne gangen var det det store uværet som fenget redaksjonen, men det lille mennesket mot den store naturen. Vinneren, Bjarte Hoff, har fanget vare toner i en dristig komposisjon. Fotografen forteller selv om bildet:

«Bildet vart tatt på ein tur med Studentenes Kameraklubb i Trondheim. Me vandra opp til Kristiansten festning og kikka på kanoner og utsikten.  Været var ustabilt, men dårlig turvær er jo som kjent godt fotovær. Like før me skulle gå, la eg merke til ei kraftig regnbyge som kom innover fjorden. Regnbyga laga ein slags portal og ein seglbåt var på vei rett inn i uværet. For ein gong skuld lønna det seg at eg hadde med fotosekken med diverse objektiv på ryggen. Avstanden var ganske lang, så eg bytta raskt til ein 300mm telezoom og tok ein serie bilder før motivet vart borte. Ein liten justering i Lightroom ga dette bildet med tittel Uvær forut.»

Vi gratulerer vinneren, som får en signert utgave av Bjørn Sterris bok Polaroid Work tilsendt.

Reglene for Leserbildet

I galleriet under kan du se de øvrige finalistene i denne runden.

Tags from the story
,
More from Kristin Skåmedal
Landskrona Fotofestival får ny kunstnerisk ledelse
Landskrona Fotofestival får ny kunstnerisk ledelse som overtar etter Thomas H Johnsson...
Read More
0 replies on “Mange sommerbilder i Leserbildet #4”