Marwan Tahtahs kulturkollisjon

Desiring Shelter: Syrian Refugee Camps Under the Shadow of Advertisements © Marwan Tahtah

Marwan Tahtahs siste prosjekt viser to vidt forskjellige verdener som møtes. Sjelden er reklameverdenens glansbilder mer anvennelige enn i flyktningeleirene i Libanon.

Man må blunke noen ganger når man ser den libanesiske fotografen Marwan Tahtahs siste prosjekt “Desiring Shelter: Syrian Refugee Camps Under the Shadow of Advertisements”. Serien er en kollisjon mellom de glossy magasinenes drømmeverden og den ​​harde virkeligheten i flyktningleirene i Bekaa- dalen i Libanon.

– Flyktningene prøver å lage seg en så anstendig bolig som mulig med de materialene de kommer over, forteller fotografen. Deres improviserte skur er svært trekkfulle, og for å redusere trekket brukes reklamebannere de kommer over i byene. De store bannerene brukes rett og slett til å kle skurene med.

Disse plakatene viser produkter fra store, kjente luksusmerker som Giorgio Armani, Dior , Chanel etc. Det er merkelig å se disse påminnelser om luksus og sensualitet på steder som er så sårbare, samtidig som det også vitner om menneskets drivkraft til å overleve.

marwantahtah.viewbook.com

Tags from the story
Skrevet av
Mer fra Michael Dee

Terence Donovan på The Photographers Gallery

Nå vises en omfattende utstilling av den britiske fotografen Terence Donovan på The...
Les mer