Massiv kritikk av Årets bilde

Folk står i kø for å kritisere valget av Årets bilde. Det er synd for fotografen.

Årets bilde fotografert av Hans Arne Vedlog, Dagbladet

Hans Arne Vedlog kan ikke noe for at jyryen utpekte hans bilde til Årets bilde, samtidig har han jo ment at det er godt nok siden han har valgt å sende det inn i konkurransen. “Regner med at fotografen har tatt minst 10 bedre bilder med minst like stornyhetsverdi dette året”,skriver Jon Lundell på Fotojournalisten.com. “Hvis jeg hadde sett 1000 bilder av Obama som skal formidle noe som helst så hadde det her ikke kommet høyt”, skriver han.

Det er trist for Vedlog som kaprer denne prisen for første gang. Endelig vinner han, og så er det bare pepper å høste.

Trøsten får være at det er juryen som i bunn og grunn er skyteskive:

“Gratulerer Hansa, du fortjener en utmerkelse i Årets bilde, synd du fikk det på et bildet som ikke fortjener utmerkelsen årets beste pressebilde”, skriver fotografkollega og tidligere Årets bilde-vinner Robert Eik – også han på Fotojournalistens forum.

Også på diskusjonsforumet på Foto.no er de fleste negative til juryens valg. Alexander Tufte skriver blant annet: “Det var jo ett hopetall av bilder som var milevis bedre enn dette som ikke nådde frem i denne kåringen, hva blir det neste? Ett mobiltelefon-bilde av et eller annet kjent ansikt på vei ut fra Grand Hotell…dette ødelegger for kredibilitet til hele Årets bilde-kåringen spør du meg…

Også på Fotografis Facebook-side er kommentarene kritiske eller ironiske.

Av de nærmere 50 postede innleggene på disse forumene til nå er de aller fleste entydig negative til juryens valg.

Som et lite apropos: “Litt mer klasse over Obamabildet i World Press”, skriver Tor-Arne Riksheim på Foto.no. Det var nemlig et bilde av Obama som vant kategorien “People in News Stories” i WPP. Vi viser begge bildene her.

Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Vi har “brukstestet” Nikon D800E
Er Nikon D800 det beste digitale speilreflekskameraet noen sinne – i kraft...
Read More
0 replies on “Massiv kritikk av Årets bilde”