Mer Mann

Foto: Sally Mann.

Foredraget med Sally Mann førstkommende søndag på Litteraturhuset i Oslo ble fort utsolgt. Nå blir det ekstraforestilling.

Samtidig med at Sally Mann åpner utstilling på Fotografiska i Stockholm tar hun en avstikker til Oslo. Det første foredraget førstkommende søndag kl. 18 ble kjapt fulltegnet, men nå har Pressefotografenes Klubb som bringer Sally Mann til Oslo fått henne til å holde et ekstraforedrag kl. 15 samme dag. Billettene blir lagt ut til salg i dag, men det gjelder å forte seg for det er allerede 100 interesserte på venteliste fra tidligere.

Billetter bestiller du her: www.deltager.no/sallymannekstra

Sally Mann er kjent kanskje aller mest kjent for sitt prosjekt Immediate Family der hun fotograferte sine egne barn mens de vokste opp. Serien vakte til dels stor forarglse i konservative miljøer i USA fordi det var mye nakenhet i bildene. Hun ble til og med beskyldt for å lage bilder med barnepornografisk tilsnitt.

Senere har hun gjort nære portretter i storformat av de samme barna etter at de ble voksne. Hun har også arbeidet med landskapi utstillingen Mother Land fra 1997 hvor hun skildret landskapet i sydstatene. Hun har også interessert seg for døden i sine fotografier, der motiv som hennes døde hund og råtnede lik forekommer.

Sally Mann fotograferer for det meste med en 8×10″ storformatskamera. Hun har utforsket en mengde ulike teknikker, blant annet ambrotypi, og framkalt og kopiert med egne kjemikalier.

År 2001 ble Sally Mann kåret til årets amerikanske fotograf av tidsskriftet Time. Det har blitt laget to dokumentarfilmer om henne. Den første, Blood Ties, ble nominert til Oscar for beste kort-dokumentar. Den andre, What Remains, ble premiert i 2006 på Sundance Film Festival og Emmy-nominert for beste dokumentar i 2008.

I anmeldelsen av filmen i New York Times skrev Ginia Bellafante at filmen “er et av de mest utsøkt intime portrettene som er vist på tv, ikke bare av en kunstners prosess, men også av et ekteskap og et liv.”

Manns fotografier finnes i mange store kunstsamlinger, deriblant Metropolitan Museum of Art og Museum of Modern Art i New York.

 

Jessie at 9. Foto: Sally Mann
Curtain, Body Farm. Foto:Sally Mann
Foto: Sally Mann.
More from Morten M. Løberg
Bildejuks – igjen
Østerrikes største avis har forfalsket et bilde fra Syria. Kronen Zeitung publiserte lørdag...
Read More
0 replies on “Mer Mann”