Mer søkkvått fra Pentax

Da Fotografi testet reisekameraer i fjor, ga vi spesielt god kritikk av Pentax’ robuste allværskamera, og nå følger produsenten opp med tre nye i samme serie.

wg3gps_green_005

 

Pentax WG-III i to varianter og den billige Pentax WG-10 skal forsvare Pentax’ hegemoni som allværskamera også blant de kompakte. WG-III GPS har en 16 MP bakbelyst CMOS-brikke, er støvtett og vanntett til 14 m, støtsikker for fall opp til 2 m, tåler trykk inntil 100 kg og minus 10 grader. Et nytt zoomobjektiv med 4x zoom tilsvarer 25–100 mm i småbildeformat, og har en lysåpning på gode f/2.0 ved vidvinkel.

Kameraet har en kombinert fysisk (SR) og digital bildestabilisator, og tar opp Full HD video.  Det kommer med en 3” antirefleksbehandlet LCD-skjerm, og er utstyrt med en ru, gripevennlig overflate og kommer med karabinkrok. Kameraet har også 1 cm nærgrense og leveres med innebygd «makro-lys» – seks LED-dioder rundt objektivet. GPS-modellen har dessuten en avansert GPS-funksjon , støtter geo-tagging og kan lades trådløst med en induktiv Qi-standard lader (følger ikke med) – en stor fordel for et undervannskamera. Pentax WG-III GPS koster ca. 3 000 kroner, modellen uten GPS kommer på ca. 2 500 kroner.

For de med enklere krav kommer Pentax WG-10 med 5x optisk zoom 28–140 mm og litt mer beskjeden allværsegenskaper. Dette kameraet koster ca. 1 800 kroner. Kameraene kommer i mars. wg3_black_005 www.pentax.no

More from Kristin Skåmedal
Stein Larsen vant leserbildet i Fotografi 4
I denne runden av Leserbildet ble juryen fasinert av stemningen i Stein Larsens...
Read More
0 replies on “Mer søkkvått fra Pentax”