Miniworkshop med Eugene Richards

Foto: Eugene Richards

Han er kjent for sin intime tilnærming og engasjement ovenfor menneskene han fotografer. Nå har du muligheten til å lære av Eugene Richards på en to dagers workshop på Dok:11.

Foto: Eugene Richards

Det må vel kalles en forholdsvis eksklusiv workshop med en av verdens fremste fotografer. 12 deltagere får mulighet til å utvide sin personlige visjon og samtidig bli tryggere og dyktigere til å fotografere andre mennesker, melder Fotojournalisten.com. Eugene Richards er kjent for å skape en helt spesiell atmosfære i workshopene sine, gjennom å pushe deltagerne til å bli kjent med seg selv og dem de fotograferer.

Bli komfortabel

Richards vil innlede med å vise bildene til kjente fotojournalister og fotografer, for å få i gang en diskusjon om den kreative prosessen og måter å se på. Han vil drøfte sine egne bilder og filmer og gå gjennom arbeidene til deltagerne, og ta for seg både komposisjon og innhold.

– I denne workshopen vil du lære hvordan du nærmer deg andre mennesker, føler deg trygg og komfortabel når du går inn i ulike sosiale situasjoner, og hvordan du blir der slik at du kan skape meningsfulle bilder, sier Eugene Richards om workshopen.

Deltagerne vil få oppgaver som skal lære hver enkelt å føle større sikkerhet i møte med folk. Hvis tiden strekker til, skal workshopen også ta for seg redigering av egne arbeider, research og forberedelse av bilder til publisering og utstilling.

Påmelding

Workshopen finner sted mandag 21. og tirsdag 22.mars i Oslo. Den er åpen for alle, men PK-medlemmer med betalt medlemsskap vil stille foran i køen. Alle søkere må oppgi alder, om de er fast ansatt, frilans eller student og antall år i yrket. Ved stor pågang vil utvelgelse skje i samarbeid med Richards.
Påmelding sendes til styret@pk.no. Pris for woekshopen: 3.000 kroner.

Flere workshops

Under Dok:11 vil Pieter Ten Hoopen holde workshop for Fotojournalistutdanninga, mens Stephanie Sinclair skal gjøre det samme med studentene på Bilder Nordic.

Foto: Eugene Richards

Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Knallsalg for julebok
=Oslos julebok, som blant annet inneholder et intervju med kong Harald, har...
Read More
0 replies on “Miniworkshop med Eugene Richards”