Morten Andersen på Galleri Map

Backstreet Girls, Sardines, Oslo 1986 © Moten Andersen

Når Morten Andersen  nå viser utstillingen om Backstreet Girls på Galleri Map i Oslo gir han også ut en bok med bilder fra hele bandets karriere. Og boken, den er fotografens fjerde på et år.

Rockefotografiet har fått en stor plass innenfor fotografiet og har etterhvert blitt en egen sjanger. Galleri Map i Oslo viser mye musikkfotografi og denne gangen er det Morten Andersen som stiller ut med et prosjekt som han fikk ideen til så sent som i august. Tre måneder senere åpner altså dørene for utstillingen Girls Just Wanna Have Fun.

– De aller første bildene jeg tok var i 1980 da jeg fotograferte bandet Slips. Gitaristen i Backstreet Girls, Hans Petter Baarli, var med i dette bandet så han har jeg fotografert siden vi begge var 15 år gamle, forteller fotografen.

Backstreet Girls, Roskilde, 1988 © Moten Andersen
Backstreet Girls, Roskilde, 1988 © Morten Andersen

Utstillingen er et utvalg av bokens over to hundre bilder og presenteres i moderate formater. Estetikken er gjenkjennbar med live-opptredender og bredbeinte rockegutter, alt presentert i kledelig sort-hvitt. Morten har fulgt dette ikoniske bandet gjennom en lang karriere, fra trange kjellerlokaler til stadionkonserter på Roskilde.

– Bandet startet opp i 1984 og har 30-års jubileum i år. Jeg har derfor plukket litt fra hele karrieren, med bilder av en rekke forskjellige bandmedlemmer. Jeg har til og med med et bilde fra en av de første opptredene de hadde, noe som må være et av de aller første fotografiene av bandet. De siste bildene jeg tok var i august da de hadde en jubileumskonsert.

Backstreet Girls, Roskilde, 1988 © Moten Andersen
Backstreet Girls, Roskilde, 1988 © Morten Andersen

Utstilling og bok kom i stand på kort tid etter at fotografen fikk en henvendelse fra galleriet. Tanken vår var å gjøre noe sammen i 2015, men Morten så en mulighet til å kaste seg rundt og gjøre noe på bandets 30-årsjubileum.

– Vi fikk skviset dette inn i 2014. Da vi begynte å leke med tanken om denne utstillingen jobbet jeg fortsatt med min forrige bok, Foto Nice. Da jeg var ferdig med den satt jeg meg ned og gravde en uke i gamle negativer og scannet et utvalg. Så fulgte en uke med redigering på boka. Det er 220 bilder totalt og jeg var litt usikker på hvordan jeg skulle gripe det fatt. Jeg tenkte først å la det hele være kaotisk, i motseting til min bok om Turboneger som var kronologisk. Men dette fungerte ikke helt, så jeg falt ned på en mellomting. Jeg tenker at det hele skal bygge seg opp og fungere mer som en låt eller en konsert. Det skal svinge, avslutter Morten Andersen.

Backstreet Girls, Jessheim, 1993 © Moten Andersen
Backstreet Girls, Jessheim, 1993 © Moten Andersen

Utstillingen består av 29 bilder. Alle bildene er til salgs og har et opplag på 10. Utstillingen åpner i dag og henger til 21. desember. Boken kan også kjøpes på galleriet.

www.galleri-map.no

Tags from the story
,
Written By
More from Pål Otnes
Fotografi #7 ute nå
I Fotografi #7 ser vi på året som har gått med fotografer og prosjekter...
Read More
0 replies on “Morten Andersen på Galleri Map”