Mørten Løberg: Mørkerom og lukten av fiks

Det er ikke ofte at det publiseres bøker om mørkeromsteknikk på norsk, men nå kommer Morten Løberg ut med en omfattende innføring i temaet.

«Mørkerom og lukta av fiks»  er en innføring i fotografering med film, fremkalling og mørkeromsarbeid, basert på artikler Morten har publisert her i Fotografi. Det er en stund siden artiklene sto på trykk, så alt stoffet er revidert og ajourført. «Analog» fotografering med film i kameraet har en liten, men dedikert tilhengerskare som ganske sikkert vil finne mye glede av en slik bok. Interessen for det tradisjonelle fotohåndverket og forstørrelser på «gammeldags», sølvholdig fotopapir, er også økende blant fotostudenter som aldri har satt sine bein i et mørkerom. For disse er dette upløyd mark.

Boken er delt opp i kapitler som tar for seg ulike aspekter av prosessen, fra filmfremkalling til kopiering og toning. Boken går også dypt i materien for de som trenger det, med blant annet oppskrifter for fremkallere og tonere. De som har brukt tid i mørkerommet tidligere vil kunne bruke boken som et oppslagsverk, mens de som er noe i mørkerommet vil finne en fin innføring til mørkerommets magi.

«Mørkerom og lukta av fiks» er støttet av Norske fagfotografers fond og Norsk fotografisk fond. Boka er på 128 sider og koster 345 kroner, og kan bestilles hos Fotografisk forlag.

www.fotografiskforlag.no

Written By
More from Pål Otnes
Åsa Sjöström: Grenselandet
Etter å ha reist verden rundt i noen år utdannet Åsa Sjöström...
Read More
0 replies on “Mørten Løberg: Mørkerom og lukten av fiks”