Møt Leica SL – nok et nytt system fra Leica

Ryktene viste seg å stemme, i dag lanserte Leica et nytt speilløst systemkamera, nye Leica SL.

Leica ligger ikke på latsiden og en pressemelding i dag slippes altså nyheten om et nytt 24 MP kamera i fullformat med elektronisk søker, autofokus og filmmuligheter i full HD.

Kamerahuset er fremstilt av to deler solid aluminium, og forseglinger rundt kontroller og i objektivene gir beskyttelse mot støv, fukt og sprut. I tillegg har Leica SL også en 2,95 tommer stor berøringsskjerm samt støtte for 50.000 ISO.

Leica SL er ikke bare et profesjonelt stillbildekamera, det kommer også med mulighet for videoopptak: CMOS fullformatsensoren og Leica Maestro II-prosessoren muliggjør produksjon av videoer i 4K-oppløsning. Videoer kan lagres i UHD med 30 bilder per sekund eller i Cine4K med 24 bilder per sekund. Ved Full HD kan Leica SL filme med opptil 120 bilder per sekund og gjør da bruk av hele sensorområdet.

Sammen med kameraet lanseres også nye objektiver som er utviklet spesielt for Leica SL. Disse er Leica Vario-Elmarit-SL 24-90mm f2.8-4 ASPH, Leica APO-Vario-Elmarit-SL 90-280mm f2.8-4 og Leica Summilux-SL 50mm f1.4 ASPH.

Et problem med nye systemer er ofte optikken og manglende støtte for eksisterende objektiver. Det er derfor en hyggelig overraskelse at sensoren er optimalisert for Leica M-objektiver. I tillegg er Leica SL også kompatibel, via adaptere, med nesten alle Leica-objektiver som noensinne er laget.

Leica SL (typ 601) kommer i salg 16. november og vil koste kr. 72.000,-.
 Leica Vario-Elmarit-SL 24-90mm f2.8-4 ASPH. zoomobjektiv er tilgjengelig samtidig og vil koste kr. 45.000,-.

www.bresson.no

Tags from the story
Written By
More from Pål Otnes
Fotografis portfoliopris: Felix Falck-Næss
Felix Falck-Næss er årets vinner av Fotografis Portfoliopris med serien ‹Hunting high...
Read More
One reply on “Møt Leica SL – nok et nytt system fra Leica”

Comments are closed.