Alt klart for Fotografiets dag

På søndag arrangeres Fotografiets dag på Karljohansvern i Horten, en folkefest som viser bredden av fotografiet som uttryksform i Norge.

Fotografiets dag har som mål å skape forståelse og samhandling mellom de ulike fotomiljøene i Norge og arrangementet er et samarbeid mellom Preus museum og flere av de store fotograforganisasjonene i Norge.

Programmet favner bredt og både amatører og profesjonelle skal finne noe av interesse. Det vil blant annet være flere fotoutstillinger, bruktmarked for fotoutstyr og muligheter for å få tatt et eget pinhole-bilde av seg selv. For barna vil det også være mulighet for å få med seg figurteater eller ta selfies i fotobaren.

Temaet for årets arrangement er “Bildet som selger – Det markedsstyrte fotografiet” og festivalutstilleren er i år reklamefotografen Sebastian Ludvigsen. Han har portrettert musikere som Eminem, Röyksopp og Turbonegro, og har også gjort en rekke redaksjonelle jobber for blader som Harpers Bazaar og D2. Ludvigsen gjorde seg forøvrig sist bemerket med sine overraskende humorportretter for TVNorge. Ludvigsens bilder henger i stort format ute, og han vil også holde et foredrag om sine arbeidsmetoder og hvordan yrket som reklamefotograf har endret seg i løpet av tiden han har vært aktiv.

© Sebastian Ludvigsen
© Sebastian Ludvigsen

Forøvrig vises en utstilling av Oskar Puschmann som blant annet har refotografert Axel Lindahls norgesprospekter. Til daglig jobber han med å dokumentere hvordan norske kulturlandskap endrer seg over tid og han vil også holde et foredrag om sine prosjekter.

Nytt i år er små filosofiske samtaler gjennom dagen, og Maja Holst Svendsen byr på 15 minutters enkeltsamtaler med foto som tema. I en filosofisk samtale har du mulighet til å reflektere, tenke kritisk og analysere livsnære temaer sammen med en filosof: Kan vi lære noe om oss selv i møte med fotografiet? På hvilken måte blir jeg påvirket av bildene jeg ser hver dag? Hvem er jeg uten bildene av meg? Forstår vi bilder intuitivt?

I år står Horten Mat og ølfestival for serveringen og de lover kulinariske opplevelser for store og små i løpet av dagen.

Forøvrig finner man museets faste utstilling “Fra synsmaskiner til Instagram” inne i museumsbygningen. Hele programmet finnes på museets hjemmesider.

www.preusmuseum.no

Written By
More from Pål Otnes
Nytt Fotografi ute nå
I Fotografi nummer åtte kan du lese om  den verdenskjente fotografen Nadav...
Read More
0 replies on “Alt klart for Fotografiets dag”