Møt Steve McCurry

Sharbat Gula, Afghan Girl, at Nasir Bagh refugee camp near Peshawar, Pakistan, 1984. National Geographic. Foto: Steve McCurry

Steve McCurry er på oppdrag i Singapore når Nordic Light starter 24. april. Muligens blir for det for knapt med tid for å reise en snartur til Kristiansund, men Nordic Light arbeider fremdeles for å få det til. I ventetiden kan du møte Steve McCurry i siste nummer av Fotografi  – og her.

Steve McCurry er nok best kjent for bildet av den afganske flyktningjenta Sharbat Gula fra 1984. Bildet ble blant annet brukt som forside på National Geographic. For noen år siden klarte National Geographic å spore opp kvinnen, og McCurry fikk anledning til å fotografere henne på nytt.

McCurry, som ble født i Philadelphia, USA, i 1950, har vært tilknyttet National Geographic siden 80-tallet. Han ble medlem av Magnum, i 1986. McCurry har vunnet World Press Photo fire ganger, og den prestisjetunge Robert Capa Gold Medal for dekningen av krigen i Afganistan for Time Magazine.

Jesper Storgaard Jensen presenterer Steve McCurry gjennom et langt intervju og en rekke av hans beste bilder i siste nummer av Fotografi. Her viser vi bilder det ikke ble plass til i bladet.

Festivalsjef Anne Lise Flavik har godt håp om å få McCurry til Nordic Light neste år dersom det ikke går i år. McCurry vil gjerne komme til Nordic Light, men heller ikke han kan være to steder samtidig. Hvorvidt det går eller ikke blir avklart ganske snart.

Rome, Italy. Photo by Steve McCurryThe World Trade Center Twin Towers the morning of September 11, 2001, New York, NY, USA, 2001. Photo by Steve McCurryCalcutta, India, 1996. Elections. Photo by Steve McCurry
Actor Robert De Niro in his screening room in Tribeca, Tribeca, New York, NYC, USA, 2010. Photo by Steve McCurry

 

The World Trade Center Twin Towers the morning of September 11, 2001, New York, NY, USA, 2001. Photo by Steve McCurry
Calcutta, India, 1996. Elections. Photo by Steve McCurry

 

More from Morten M. Løberg
Nick Brandt
Bilder av ville dyr har ikke akkurat vært bestselgere i de store...
Read More
0 replies on “Møt Steve McCurry”