Musikerbilder på Celsius Showcase

© Mimsy Møller, Tina Turner

Fotografi og musikk er en sterk symbiose. På Celsius Showcase møtes et utvalg fotografer for å vise frem noe av det som har blitt skapt av norsk musikkfotografi de siste 50 årene.

© May Irene Aasen, Joachim Nielsen
© May Irene Aasen, Joachim Nielsen

Celcius Showcase er et samarbeid mellom kaféen Celcius i Oslo og Fotografis Kristin Skåmedal. Her presenteres det årlig to utstillinger av norske og internasjonale fotografer. Denne gangen vises en samleutstilling av 16 norske fotografer som alle har rettet linsen mot musikken.

– Musikk og fotografi har alltid påvirket hverandre. Ikke bare gjennom gjensidig inspirasjon, men også i symbiose; musikere og fotografer som samarbeider om felles prosjekter. Bildene i denne utstillingen gjenspeiler  både de tilfeldige konsert-snapshots og «tettere på»-bildene, forteller Skåmedal.

© Rolf M. Aagaard, Tom Waits
© Rolf M. Aagaard, Tom Waits

Bildene spenner fra Janis Joplin og Miles Davis på slutten av sekstitallet, og frem til Patti Smith på Oslobesøk for et par år siden. Fotografene som bidrar er Bjørn Sterri, Erik Johan Worsøe Eriksen, Fin Serck-Hanssen, Francesco Saggio, Hans Bøvre, Jamie Parslow, Lill-Ann Chepstow-Lusty, May-Irene Aasen, Marius Borgen, Morten Krogvold, Mimsy Møller, Marius Schultz, Morten M. Løberg, Rolf M. Aagaard, Stian Andersen og Tom Martinsen.

© Mimsy Møller, Tina Turner
© Mimsy Møller, Tina Turner

Utstillingen er kuratert av Kristin Skåmedal, Morten Løberg og Jamie Parslow, og kan sees på Kafé Celcius frem til november.

www.kafecelsius.no

Written By
More from Pål Otnes
Fotografi #5 ute nå!
Fotografi #5 er i sin helhet viet sorthvitt-fotografiet og for første gang i...
Read More
0 replies on “Musikerbilder på Celsius Showcase”