Nå også under vann:
Leica X-U

Leica lanserte i dag Leica X-U, et kamera som både er vanntett og støtsikkert. Og huset kommer med et fast Leica Summilux objektiv.

Produsenten fra Wetzlar ligger ikke på latsiden. Det tradisjonelle merket har de siste par årene lansert en rekke kameraer som må sies være overraskende til Leica å være. Nye Leica X-U er siste tilskudd i X-serien og er et robust, støtsikkert kamera som både tåler kulde og som er støvtett. Det oppgis at kameraet tåler dybder ned til 15 meter og fall fra 1,2 meter..

Leica X-U kommer med en stor CMOS-sensor i APS-C format med 16,5 megapiksler. Objetivet er et Leica Summilux 23 mm f/1.7 ASPH., et fastobjektiv med mulighet for manuell fokus og nærmeste fokusavstand på 20 cm.

Leica_X-U_top

Designet på Leica X-U er utviklet av Audi Design og fokuserer på enkel og intuitiv håndtering. Toppplaten er laget av aluminium med high-grip TPE-armering, noe som sørger for at huset er vanntett ned til 15 meter. Kontrollhjulene er i eloksert aluminium, og kameraet har integrert blits. Kameraet har et spesielt non-slip-belegg, herdet beskyttelsesdeksel for skjermen og dobbelt låsesystem for batterirommet og minnekortspor.

Bak på kamerahuset finner man en 3 tommer stor LCD-skjerm og noen få, men store, kontrollknapper. Kameraet tar forøvrig opp video i enten 1920 x 1080 eller 1280 x 720 pikslers oppløsning, og med 30 bilder per sekund i MP4 videoformat.

Leica X-U er i salg nå og har veiledende pris kr. 34.000,- inkl. mva.

www.bresson.no

Tags from the story
,
Written By
More from Redaksjonen
3 på rad: Gadgets for god mobilvideo
Det blir mer og mer populært å ta opp video med mobilen....
Read More
0 replies on “Nå også under vann:
Leica X-U”