Nattbilder i Cyan galleri

Siste helg i juni viser Cyan galleri utstillingen “Nattbilder” av fotograf Anette Nordskog.

Utstillingen er satt sammen av bilder fra to forskjellige serier: Places of Intended Beauty og Untitled Night Stills. Nordskog viser oss folketomme steder fotografert om natten, med tydelige spor etter menneskers aktive tilstedeværelse og dagen som har gått. Steder som har en daglig funksjon som rom for og med mennesker  får en atmosfære av uhygge og forlatthet over seg i kunstig lys og mørke omgivelser. I Nordskogs  to serier tematiseres det rundt dette med forskjellig vinklinger.

Serien Places of intended beauty presenterer oss for en triviell del av det nattlige bybildet: Frisørsalonger. Om natten er frisørsalongene tomme og forlatte, men også ofte belyst for å vise frem lokalenes attraktivitet.  – På grunn av den kunstige belysningen og lokalenes tomhet som står i kontrast til deres daglige funksjon, virker de både ensomme og uhyggelige på samme tid, forklarer Nordskog.

Bildene i serien Untitled Night Stills bygger videre på dette temaet og omhandler steder som oppfattes som mer private, som hager og andre steder der man oppholder seg og tar i bruk egne private eiendeler. Bildene viser disse stedene om natten, der sporene etter menneskers nærver fortsatt er synlige i form av tingene de har latt ligge igjen. Noen av motivene er oppstilt og stiller dermed også spørsmål ved hva som føles tilfeldig og hva som er konstruert i forhold til hva slike spor og gjenstander kan fortelle oss om foregående begivenheter.

Anette Nordskog bor i Sandefjord og Berlin og har jobbet med fotografi i over 15 år. Hun er tidligere publisert i SchwarzWeissMagazine Galerie, og deler av utstillingen har vært vist i Fenster61 i Berlin tidligere i år. Under Fotografiets dag på Preus Museum i 2010 fikk hun juryens 2. premie i åpen klasse.

Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Omstridt bilde premiert i Photographers Giving Back
Et av fotograf Niklas Hammarstöms Utøya-bilder har fått en 3. premie i...
Read More
0 replies on “Nattbilder i Cyan galleri”