Natur og olje trekker til workshops

Lars Øvrum var med på workshop med med Magnum-fotograf Stuart Frankling på Draugen oljeboringsplassform i Nordsjøen – her fotografert av Franklin.

Vil du på fotoworkshop er det nok å velge blant. Det ser ut til at natur og landskap – og olje – trekker flest deltagere.

Nordic Light avsluttet i helga sin workshop med Stuart Franklin på oljeboringsplattformen Draugen i Nordsjøen og gassanlegget Ormen Lange utenfor Kristiansund. Workshopen som av sikkerhetshensyn kun hadde plass til ti deltagere  ble fulltegnet med en gang den ble annonsert.

Også Island ser ut til å være populært for tiden. Både fotograf Arnfinn Johnsen, med 30 års erfaring fra Island, og Iceland Photo Workshop, i samarbeid med Foto.no arrangerer turer til sagaøya. Iceland Photo Workshop og Foto.no har nettopp vært på Island, mens fotograf Arnfinn Johnsen har ny workshop i september.

Island er et eldorado for fotografer. Både Iceland Photo Workshop/Foto.no og fotograf Arnfinn Johnsen arrangerer workshops på Island. (Foto: Morten M. Løberg)

Johnsen benytter hotell Hellnar ved Snæfellsnes, like under isbreen, der Jules Verne ble så inspirert at han la inngangen til jordens indre i boken «En reise til Jordens Indre «. – Vi som har vært der, skjønner hvorfor, sier Arnfinn Johnsen.

Iceland Photo Workshop bor på forskjellige hoteller og benytter terrenggående Landrovere til å komme seg rundt i områder det sjelden ferdes mennesker.

Nordic Light har blant annet havørnfotografering på Smøla med Pål Hermansen på programmet i juni, og workshopmaraton med Amadeo M. Turello (motofotografering), Bjørn Johnsen (tradisjonelt mørkerom) og Joakim Eskildsen (personlig fotografi) i september.

More from Morten M. Løberg
NASA bestiller Nikon-kameraer
NASA har lagt inn en ordre på elleve Nikon D3S speilereflekskameraer og...
Read More
0 replies on “Natur og olje trekker til workshops”