Nedgang for Nordic Light

Det var påtagelig mindre folk på Nordic Light i år. (Foto: Mikkel Aaland)
Det var påtagelig mindre folk på Nordic Light i år. (Foto: Mikkel Aaland)

Nordic Light opplevde en nedgang på 17% i besøket under årets festival. Noe av grunnen var mindre oppslutning om «Ansikt til ansikt».

Konseptet «Ansikt til ansikt» der Morten Krogvold intervjuer fotografer og kulturpersonligheter har til nå vært spesielt tilrettelagt for lokalbefolkningen. I år gjorde Nordic Light en vri og satset på et mer rendyrket fotografisk innhold av og med festivalens gjester.

– Det var færre folk på de arrangementene, så vi tar hintet. Neste år er vi tilbake til det opprinnelige, med gjester av annen karakter enn fotografi, og som kan appellere til et større publikum, sier presseansvarlig Elisabeth Bjerkestrand i Nordic Light..

Festivalen håper også at de framover kan få med enda flere av fotostudentene rundt om i landet. Noe av det fotografene trekker fram med Nordic Light er nettopp møtene med unge mennesker i startgropen på sin fotografiske karriere.

Workshops hele året
– Vi vil framover videreutvikle Nordic Light og House of Photography, åpne helårsgalleri og fylle huset med fotografiske aktiviteter for folk i alle aldre. Det blir Workshop Maraton 26. – 30. september med 15 workshop på fem dager, forteller Bjerkestrand.

Programmet er ikke helt spikret, men det er i alle fall klart at det blir gjensyn med Magnar Fjørtoft (Nordic Light 2011), superbloggeren Julie Grahame (Nordic Light 2012), og mest sannsynlig Ragnar Axelsson (Nordic Light 2011).

I tillegg legger Nordic Light opp til to workshoper langt utenfor Nordmøres grenser. 19. – 26. september tar vi med kursdeltagere til Kenya, og i januar 2013 blir det for andre gang workshop på Cuba.

Mer om workshopene kan du lese på http://www.nle.no/workshops.

Det var påtagelig mindre folk på Nordic Light i år. (Foto: Mikkel Aaland)

 

Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Slottet vil ikke legge ut flere av dronningens bilder
Slottet nekter plent å la Fotografi.no legge ut hele H M Dronning...
Read More
0 replies on “Nedgang for Nordic Light”