Nick Brandt på Willas Contemporary

Nick Brandt, fra serien Inherit The Dust på Willas Contemporary.

I dag åpner utstillingen Inherit the Dust på Willas Contemporary. Nick Brandt har tatt sine dyreportretter tilbake til stedene hvor de tidligere har levd sine liv. 

Siden 2001 har Nick Brandt fotografert ville dyr i i Øst-Afrika. Nå har han tatt sine dyreportretter tilbake til dette enorme kontinentet og fotografert dem i en ny setting. Fotografiene er satt i miljøer forandret og dominert av mennesker, i områder hvor dyrene tidligere hadde sitt habitat. Og Brandt budskap er klart: Det finnes et alternativ til den arven vi etterlater oss, med støv og intethet.

Nick Brandts sterke bilder av ødelagt natur og truede dyr har berørt mennesker verden over og hans engasjement strekker seg langt utenfor gallerienes vegger. I 2010 grunnla han non-profit organisasjon Big Life Foundation, som beskytter over 800.000 hektar av Øst-Afrikas økosystemer. Stiftelsen har ansatt over 350 lokale voktere som har medført en dramatisk reduksjon av snikskyttere.

– Flere og flere mennesker begynner å innse de økonomiske fordelene av å beskytte miljøet, sier Nick Brandt. – Big Lifes etiske grunnsyn synes å fungere: om naturvern gavner lokalbefolkningen, så vil de lokale bidra i naturvernet. Og det er her håpet ligger for Afrikas natur, sier Brandt.

I forbindelse med utstillingen, som tidligere ble vist på Fotografiska i Stockholm, ble monografien Inherit the Dust utgitt tidligere i år 2016 av Edwynn Houk Editions. Boken inneholder to esseyer av Brandt. Utstillningen på Willas er et samarbeid Fotografiska i Stockholm og vises frem til 12. november.

www.willas.com

Tags from the story
,
Written By
More from Pål Otnes
Klassikertest: Polaroid SX-70 & The Impossible Project
Da Polariod i 2008 annonserte at de ville avslutte produksjonen av sin...
Read More
0 replies on “Nick Brandt på Willas Contemporary”