Nikon D5100

Nikon lanserer i dag et nytt speilreflekskamera det øvre segmentet rundt D7000. Kameraet vil være et naturlig ingangskamera for den ambisiøse amatøren eller et nummer to-kamera for proffene.

Kameraet er lettere og mindre enn D5000 og har en nyutviklet vippbar skjerm som i praksis kan gjengi 98 prosent av sRGB fargerom. Skjermen har også mye bedre kontrast enn tidligere. Dette er gjort for at du skal kunne redigere video og se effekter på skjermen. Kameraet innebygd en rekke effekter og filtre. En rekke av effektene kan også brukes på video. Du har også en rekke retusj- og justeringsmuligheter, som perspektivkontroll, hudutjevning, fjerne røde øyne og mye annet.

Bildesensoren er den samme som sitter i Nikon D7000, en 16,2 Mp CMOS-sensor. Kalibrert ISO opp til 6.400 ISO, ukalibrert opp til 25.000.

Nikon lanserer samtidig en ny ekstern mikrofon for videoopptak.

D5100 har HDR (High Dynamic Range) mellom 1 og 3 EV. I praksis betyr dette at du kan fotografere motiver medhøy kontrast og få detaljer i både skygger og høylys. Samtidig har kameraet aktiv D-Lightning, som gir bedre og lysere toner i ellers mørke skyggepartier.

Kameraet vil leveres fra 21. april og har en veiledende pris på 6.990 med kitobjektiv 18 – 55 mm. Kamerahuset alene vil veiledende koste 6.090 kroner.

CMOS bildebrikke i DX-format med 16,2 megapiksler.

Høy ISO (100-6 400) lysfølsomhet – kan økes manuelt til 25 600 ved å bruke Hi2-innstillingen. Lukkertiden blir kortere, for å få detaljrike bilder med lite støy når du fotograferer motiver i rask bevegelse eller i dårlig lys. Har en automatisk ISO-innstilling.

Expeed 2 bildebehandlingsmotor: optimaliserer kameraets teknologi, noe som gir høy ytelse og fremragende bildekvalitet.

7,5 cm (3 tommer), 921 000 punkters vippbar og dreibar LCD skjerm med stor betraktningsvinkel: Kan åpnes til siden slik at det blir enkelt å ta selvportretter eller bruke stativ.

D-movie – filmklipp i full HD (1080p): en egen filmopptaksknapp ved siden av utløseren gjør det enkelt å holde kameraet stabilt når du skifter mellom fotografering og filming. AF-F-modus holder alt i fokus, og kameraets vippbare og dreibare skjerm og modus for spesialeffekter lar deg ta unike opptak. Kameraet støtter bruk av ekstern mikrofon, og mulighet for filmfrekvenser med 30, 25 og 24 bilder per sekund (fps)

Live View med automatiske motivvalg: gjør det lett å komponere bilder ved hjelp av den vippbare og dreibare LCD-skjermen. Med automatisk motivvalg velger kameraet den riktige innstillingen for motivet. Har lett tilgjengelige AF-moduser, inkludert ansiktsprioritet AF som finner og sporer ansikter i bildefeltet.
Sylskarpt 11 punkters autofokussystem: gir rask og presis autofokusdekning i hele bildefeltet. Fire AF søkefeltfunksjoner, inkludert 3D følgefokus, gir deg skarpe bilder, enten motivet er ute av rammen, i rask bevegelse eller totalt uforutsigbart.

Kontinuerlig fotografering med 4 b/s: lar deg ta opptil 4 bilder per sekund og fange inn rask bevegelse.

Modus for spesialeffekter: lar deg ta særegne stillbilder og filmopptak gjennom bruk av spesialeffekter. Blant de mange effektene finner du fargeskisse, miniatyreffekt, nattsyn og utvalgte farger, som lar deg fremheve opptil tre farger og gjør resten av bildet monokromt.

Motivvalg justerer kamerainnstillingene automatisk (f.eks. Picture Control og Active D-Lighting), så man slipper å gjette seg fram i vanskelige situasjoner og får optimale resultater. Du bare dreier funksjonsvelgeren til SCENE for å komme til de mest brukte innstillingene. Det vises eksempelbilder på skjermen som hjelper deg med å velge riktig innstilling.

HDR-funksjon (High Dynamic Range): gir svært detaljerte bilder i motiver med høy kontrast. Tar to bilder i samtidig for å skape et bilde med et ekstremt bredt dynamisk område, men med mindre støy og rike fargeoverganger.

Omfattende retusjeringsmeny i kameraet: lar deg redigere og forbedre bilder og filmer i kameraet. Den inneholder en rekke effekter og filtre, slik som perspektivkontroll, mykt fokus og fargekontur, noe som forvandler bildet til en konturtegning.

Dobbelt integrert støvreduksjonssystem: Systemene Image Sensor Cleaning og Airflow Control holder støvet borte fra bildebrikken i kameraet og gir klare bilder uten flekker.

HDTV-kompatibilitet: kameraet har en innebygd HDMI-minikontakt med HDMI-CEC-støtte, slik at du kan vise bildene og filmene dine på enhver HD-TV og kontrollere avspillingsfunksjonene med fjernkontrollen til TV-en.

Infrarøde mottakere foran og bak: bidrar til å forhindre uskarpe bilder under opptak av nærbilder og selvportretter.

Stereolyd: stereomikrofonen ME-1 (ekstrautstyr) er spesielt utviklet for Nikons digitale speilreflekskameraer, og gjør det mulig å ta opp filmklipp i stereo med høy kvalitet uten AF-støy. Leveres med vindhette og mykt etui.

Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Flott sommerutstilling i Preus museum
Utvalget med vinnerbilder fra norske fotoklubber fra 1930 og fram til i...
Read More
0 replies on “Nikon D5100”