– Nikon jobber på spreng for å levere D800

Mange venter på Nikon D800, som ble mye mer populær enn Nikon hadde regnet med.

Etterspørselen etter D800 og D800E har tatt Nikon fullstendig på sengen. Vi har bedt Nikon Norge om en kommentar til leveringssituasjonen.

Med 36 megapiksler, fullformat og en god pris ble Nikon D800 kameraet «alle» entusiaster og profesjonelle ville ha. Samtidig. Mange er frustrerte over lang bestillingstid og lurer på når de kan vente å få sitt kamera. Fotografi.no har spurt sjefen for Nikon Norge, Bjørn Mangset, om hva som har skjedd og hvorfor Nikon ikke har kunnet levere kameraer til alle som vil ha.

– Hva skyldes denne leveringssituasjonen?

– Den første måneden alene produserte vi 24.000 eksemplarer av D800 og 1000 eksemplarer av D800E på fabrikken i Japan. Beklageligvis møtte ikke dette behovet, og vi jobber på spreng for å øke kapasiteten.

– Hva er leveringssituasjonen i dag for Nikon D800 i Norge? Hvor lang leveringstid regner dere med at en bestilling fra forhandler i dag vil ha?

Vi kan dessverre ikke si eksakt hvor lang tid dette tar. Vi har hatt en formidabel suksess fra første dag worldwide, og etterspørselen har sprengt alle budsjetter og forhåpninger vi kunne forestille oss. Dette har dessverre resultert i lange ventelister. Imidlertid jobber vi på spreng i alle ledd for å møte behovet så snart som overhodet mulig.

– Når regner dere med å ha normal leveringssituasjon for Nikon D800?

Vi kan dessverre ikke svare konkret på dette spørsmålet, men vi ser fra uke til uke at det er løpende bedring i leveransene. Kundene må nok smøre seg med en god del tålmodighet en stund til, noe vi bare må beklage på det sterkeste.

– Hvordan prioriteres ventelisten?

Vi prioriterer etter beste evne medlemmer av Nikon Professional Services (NPS) og tillemper ellers FIFO-prinsippet (First In, First Out).

Fotografi bringer full test av Nikon D800 sammen med Canon EOS 5D Mark III i nummer 3-2012, som er ute tidlig i juni.

Tags from the story
,
More from Toralf Sandåker
Test: Canon EOS 5D Mark III
Hva er poenget med en oppgradering fra EOS 5D Mark II til...
Read More
0 replies on “– Nikon jobber på spreng for å levere D800”