Nikon-makro for AF-S

Nikon lanserer i dag makroobjektivet AF-S DX Micro Nikkor 40 mm f/2.8G. Et objektiv spesielt utviklet for nærbildefotografering som gir et bildeutsnitt som tilsvarer 60 mm med fullformatsensor.
– Det nye makroobjektivet er en rimelig inngangsbillett til makrofotograferingens verden, sier produktspesialist Jon Aasen i Nikon Norge. – Objektivet har en bildevinkel som tilsvarer 60 mm på digitale speilreflekskameraer i FX-format. Nærgrensen er 0,163 m og gjengivelsesforhold  1:1. Maksimal blenderåpning er f/2.8.

Det nye objektivet er utstyrt med Nikons autofokusmotor som gir svært nøyaktig og stillegående autofokus.
– Med M/A-funksjonen kan du overstyre autofokusen for manuell justering. Med andre ord kan du fokusere som du ønsker, uten å måtte bytte mellom automatisk og manuell fokus, sier Jon Aasen.

Objektivet fungerer også utmerket til portretter og generell fotografering, ifølge Nikon. Objektivet måler ca. 68,5×64,5 millimeter og veier ca. 235 gram. Det er utstyrt med en metallfatning med gummipakning og leveres med solblenderen HB-61 og en myk bæreveske av typen CL-0915.

AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f/2.8G har en veiledende utsalgspris på 2 290,- og er tilgjenglig i butikk fra 25. august 2011.

(Denne omtalen er basert på produsentens pressemateriale. Fotografi.no har ikke prøvd eller testet dette produktet).

More from Morten M. Løberg
Dronningens egne naturbilder i Preus museum
I går holdt hun foredrag med egne bilder i Washington, snart viser...
Read More
0 replies on “Nikon-makro for AF-S”