Nikon-makro for AF-S

Nikon lanserer i dag makroobjektivet AF-S DX Micro Nikkor 40 mm f/2.8G. Et objektiv spesielt utviklet for nærbildefotografering som gir et bildeutsnitt som tilsvarer 60 mm med fullformatsensor.
– Det nye makroobjektivet er en rimelig inngangsbillett til makrofotograferingens verden, sier produktspesialist Jon Aasen i Nikon Norge. – Objektivet har en bildevinkel som tilsvarer 60 mm på digitale speilreflekskameraer i FX-format. Nærgrensen er 0,163 m og gjengivelsesforhold  1:1. Maksimal blenderåpning er f/2.8.

Det nye objektivet er utstyrt med Nikons autofokusmotor som gir svært nøyaktig og stillegående autofokus.
– Med M/A-funksjonen kan du overstyre autofokusen for manuell justering. Med andre ord kan du fokusere som du ønsker, uten å måtte bytte mellom automatisk og manuell fokus, sier Jon Aasen.

Objektivet fungerer også utmerket til portretter og generell fotografering, ifølge Nikon. Objektivet måler ca. 68,5×64,5 millimeter og veier ca. 235 gram. Det er utstyrt med en metallfatning med gummipakning og leveres med solblenderen HB-61 og en myk bæreveske av typen CL-0915.

AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f/2.8G har en veiledende utsalgspris på 2 290,- og er tilgjenglig i butikk fra 25. august 2011.

(Denne omtalen er basert på produsentens pressemateriale. Fotografi.no har ikke prøvd eller testet dette produktet).

More from Morten M. Løberg
Slik velger du riktig lysfølsomhet
Lysfølsomhet beskriver hvor følsom bildesensoren i kameraet er for lys.
Read More
0 replies on “Nikon-makro for AF-S”