Nikon lanserer oppgradert D810

Nikon lanserte i dag oppfølgeren til flaggskipet D800. Som navnet indikerer er det ikke store forandringene som blir presentert og D810 bygger enkelt og greit videre på den samme lesten som sin forgjenger.

Nikon-D810

Det kan virke som pixel-kappløpet foreløpig er avblåst da Nikon ikke legger til ytterligere pixler på sin allerede imponerende sensor. Generelt sett er det små oppgraderinger som har funnet veien til D810, med oppgradert Live View, 1080/60 video og raskere prosessor som høydepunkt. Forandringene er alle velkomne og vil gjøre et allerede godt kamera enda bedre. Vi gjengir forøvrig pressemeldingen fra Nikon:

Nikon lanserer kamera med oppløsning i verdensklasse – allsidige D810

Oslo, 26. juni 2014 – I dag lanserer Nikon et nytt kamera med oppløsning i verdensklasse – Nikon D810. Et kamera som overgår alle dine forventninger være seg om det gjelder gjengivelse av de fineste detaljer eller fotografering av motiver i raske bevegelser.

Med uovertruffen bildekvalitet, rask ytelse og videofleksibilitet i full HD overgår det nyutviklede D810-kameraet forgjengeren og leverer en ny standard for opptak i høy oppløsning. Den helt nye bildebrikken i FX-format, det store ISO-området og EXPEED 4-bildebehandlingsmotoren leverer overlegen skarphet, fyldige farger og redusert støy i alle ISO-områder. AF-ytelse i verdensklasse, seriehastighet på opptil 7 b/s og filmopptak i full HD ved 1080/60p legger til rette for at ethvert motiv kan foreviges med presisjon. Nikons Picture Control 2.0 sikrer gode muligheter for bildebehandling og optimaliseringsfleksibilitet. Med andre ord det ultimate kameraet for profesjonelle fotografer detalj være seg om det det skal fotograferes i studio eller i felten.

Jon Aasen, Product specialist i Nikon Norge, sier kameraet er en direkte respons på forespørslene fra profesjonelle fotografer.

– Nikon D810 er det ultimate verktøyet for profesjonelle fotografer i de fleste sjangre. Det forenkler fotografering i høy oppløsning med betydelige forbedringer i hastighet og ISO-allsidighet, og har nye funksjoner som minimerer kameraets interne vibrasjoner under opptak for å god stabilitet. Hvis du vil ha friheten til å fotografere stort i enhver situasjon, leverer D810 enestående resultater, sier han.

Kamera med oppløsning i verdensklasse

D810 legger til rette for nye muligheter for opptak i høy oppløsning, og på den måten tar det kreativ frihet til et helt nytt nivå. Den helt nye bildebrikken i FX-format tilbyr utrolige 36,3 megapiksler, og den er laget uten et optisk lavpassfilter for gode detaljer i bilder og filmer. For første gang i et digitalt speilreflekskamera starter det brede ISO-området på ISO 64 for renere, bedre definerte bilder under opptak i sterkt lys, og du kan fotografere ved opptil ISO 12 800, eller utvide området tilsvarende fra ISO 32 til 51 200. Ettersom D810 er utstyrt med den samme EXPEED 4-bildebehandlingsmotoren som brukes i toppmodellen D4S, vil det få en betydelig bedring i ytelsen: bildegjengivelse og ISO-følsomhet har blitt forbedret i både stillbilder og video, med nye, avanserte algoritmer som legger til rette for detaljer og forbedret gradasjon av dybdefølelsen i hele følsomhetsområdet.

Rask betjening, kraftig og klar for alt

D810 sørger for at du kan forevige selv de raskeste og mest uforutsigbare motivene på en god måte. Raskere serieopptak og AF-systemet Multi-CAM 3500FX med 51 fokuspunkter legger til rette for nøyaktige, høyoppløselige bilder uten å gå på kompromiss ved opptil 5 b/s. Kameraet kan også ta bilder på 15,3 megapiksler ved opptil 7 b/s i DX-beskjæring. Nikon sin nye AF-søkefeltgruppe tilbyr rask fokusering og

forbedret bakgrunnsisolering. Noe som er effektivt når du fotograferer forholdsvis små motiver som er nær en distraherende bakgrunn eller en bakgrunn med høy kontrast. En ny lukker-/speilmekanisme reduserer vibrasjoner for et stødig søkerbilde med minimal mørkleggingstid når du fotograferer i høy hastighet. Du kan aktivere den nye elektroniske lukkeren på fremre lukkergardin for å minimere interne vibrasjoner og redusere risikoen for uskarphet i små detaljer. For raskere bildeoverføring og enklere etterbehandling, leverer Nikons RAW Size S filformat 12-bits Nikon NEF-filer med fyldig fargegradasjon.

Frihet til å lage filmer

Nikon D810 er et fleksibelt verktøy med høy ytelse som vil tilfredsstille selv de mest krevende filmfotografer. D810 tar opp filmer i full HD (1080p) med bildefrekvenser på 50p/60p og merkbart redusert støy, moaré og fargefeil. Kameraet tilbyr formatene FX og DX, samt HDMI-utgang med rent videosignal, i tillegg til at det kan ta fulloppløselige opptak i kameraet og på en ekstern opptaker samtidig. Du kan angi følsomheten fra ISO 64 helt opp til tilsvarende ISO 51 200 i M-funksjon, og med automatisk ISO kan du bestemme ISO-området du vil arbeide med. Nikon sin 3D-støyreduksjon gir mindre tilfeldig støy, fortegning og flimmer under filming med høy lysfølsomhet. Høylysvisning viser nøyaktig hvor høylys er utbrent på kameraskjermen. Førsteklasses lydkontroll forbedrer lydopptak og tilbyr bedre fleksibilitet: med stereomikrofon og lydutgang kan du finjustere lydnivåene før opptak. Du kan velge lydområdet (bredt/stemme) og redusere vindstøy når tar opp med den innebygde mikrofonen.

Kreativ fleksibilitet

Enten du tar stillbilder eller video, leverer Nikon sin nylanserte, andregenerasjons Picture Control nyttige verktøy før og etter opptaket ved å tilby full kontroll over skarphet, kontrast, lysstyrke, nyanse, klarhet og metning. For den ultimate friheten under etterbehandling, vil den nye Flat-innstillingen beholde alle detaljene og den fyldige toneinformasjonen i både høylys og skygger. Med den nye Klarhet-innstillingen kan du justere kontrasten nøyaktig og skille mellom små strukturer. Under opptak kan du skyve fargebalansen og lysstyrken i hvilken som helst retning slik at det passer til din arbeidsflyt. Kameraet har en skjerm på 8,0 cm (3,2 tommer) med 1 229 000 punkter. Med den nye zoomen på delt skjerm i Live View er det mulig å kontrollere skarphet og om kameraet er vannrett med utrolig presisjon, og det passer perfekt for arkitekturfotografering og produktfotografering. Ytterligere kreative muligheter omfatter ubegrenset serieopptak ved lukkertider lengre enn fire sekunder der du kan ta  JPEG-bilder og produsere enestående bilder av for eksempel stjerner.

Fullstendig digitalt bildebehandlingssystem

Den beste optikken er nødvendig for et kamera med så mange megapiksler, og Nikons store utvalg NIKKOR-objektiver vil gi deg det du trenger for å utnytte det fulle potensialet i kameraets bildebrikke på 36,3 megapiksler. Den høye oppløsningsevnen til NIKKOR-objektiver oppfyller kravene til fotografer i ethvert felt. D810 er også fullt kompatibelt med Nikon Creative Lighting System og fungerer med en rekke Nikon-blitser både for bruk på kameraet og separat.

Nikon D810 har salgsstart 17. juli med en veiledende pris på  28.790,-.

www.nikon.no

Tags from the story
Written By
More from Redaksjonen
Fotografi #2 ute nå
I årets andre utgave av Fotografi kan du møte en av verdens...
Read More
0 replies on “Nikon lanserer oppgradert D810”