Vinner av Nikon Photo Contest International

Debarshi Duttaguptas vinnerbilde.

Vinnerne i verdens største fotokonkurranse – Nikon Photo Contest International – er kåret. Rundt 23 000 fotografer fra 153 land og regioner sendte inn over 60 000 bilder, noe som gjorde dette til den største konkurransen så langt.

Toppremien, Grand Prix, i Nikons internasjonale fotokonkurranse (NPCI) 2010–2011 gikk til «Learning to fly», et bilde av en stuper som svever gjennom den mørknende himmelen i skumringen. Du finner alle prisvinnere og verkene deres på resultatnettstedet (http://www.nikon-npci.com/eng/results/2010-2011/index.htm). I tillegg til vinneren av Grand Prix-prisen ble det utpekt totalt 53 prisvinnere.

Et utvalg vinnerbilder fra NPCI vil være utstilt på Getty-galleriet i London fra 15. september til 13. oktober 2011. Hiromi Tsuchida, en av dommerne for Grand Prix-prisen, har dette å si: «Vinnerbildet foreviger et dyrebart øyeblikk som forteller historien om en liten fiskerlandsby gjennom aktiviteter som har blitt gjentatt daglig i flere generasjoner. Man kan til og med fange opp et snev av tristhet siden folk over hele verden reagerer på lignende måte på nostalgien man føler ved solnedgang. Bildet er så vellykket fordi det fanger opp det magiske, vakre øyeblikket der kvelden blir til natt.»

Fotografen som tok bildet, Debarshi Duttagupta, legger til: «Dette bildet ble tatt i Varanasi i India. Energien stuperen skapte var virkelig fascinerende. Dette var et av livets store opplevelser, og jeg ikke kan uttrykke følelsene med ord, men det kan definitivt uttrykkes gjennom kameraet mitt.»

Nikons internasjonale fotokonkurranse har eksistert siden 1969, og den gir profesjonelle og amatørfotografer over hele verden en plattform for kommunikasjon og ytterligere berikelse og utvikling av fotografikulturen, sier Nikon.

www.nikon-photocontest.com

More from Morten M. Løberg
Får kundene bildene sine?
Norske amatørfotografer har over fem millioner digitale bilder i Minnebanken hos FotoKnudsen...
Read More
0 replies on “Vinner av Nikon Photo Contest International”