Nikon viderefører systemkompakt

Nikon 1 J3 med 10 – 100 mm zoomobjektiv

Nikon lanserer i dag Nikon 1 J3 og Nikon 1 S1. Begge er basert på andre generasjon Nikon 1-teknologi som ble lansert med Nikon 1 V2.

Nikon 1 J3 med 10 – 100 mm zoomobjektiv

Nikon 1 J3 bygger på hastigheten og det kompakte designet som Nikon 1 J1. Nikon 1 S1 er det første kameraet i den nye S-serien. Kameraet er like enkelt å håndtere som et tradisjonelt kompaktkamera – men langt kraftigere og raskere.

Dette betyr at Nikon i en overgangsfase vil ha hele fire modeller i sitt kompakte, speilløse systemkameraprogram. Nikon1 J2 som kom for bare fire måneder siden vil etter hvert bkli faset ut. Nikon 1V2 vil fortsatt være toppmodellen.

Små og raske
Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge, sier Nikon 1 J3 er mindre og raskere enn noe annet kamera med utskiftbare objektiver.
– Nikon 1 J3 er klart til bruk på et øyeblikk for å ta høyoppløselige bilder eller film i full HD-kvalitet. Nikon 1 S1 er kamerat for alle som liker de tradisjonelle kompaktkameraene, men som ønsker et raskere alternativ som tar bedre bilder og filmer. Begge kameraene er raske systemkameraer som gjør det enkelt å ta skarpe og detaljerte bilder og film, sier han.

Nikon 1 S1 med 10 – 100 mm zoom

Verdens raskeste serieopptak
Kameraene har Nikon Expeed 3A dobbel bildeprosessoer som behandler bildene ekstremt raskt. Takket være verdens raskeste serieopptak på 15 bilder i sekundet med autofokus, og opptil 60 bilder i sekunder, tas det bilder i svært høy kvalitet av motiver i rask bevegelse. Et hybrid AF-system med fasesøkende AF for hurtige bevegelser og kontrastsøkende AF for svakt lys. Kameraet bytter automatisk mellom de 73 fasesøkende og de 135 kontrastsøkende fokusområdene avhengig av motivet.
– Med et klikk på utløserknappen tar “Smart bildevalg” opptil 20 bilder i høy oppløsning (opptil 15 med Nikon 1 S1) for deretter å anbefale opptil de fem beste. “Langsom bildevisning” tar opptil 20 kontinuerlige bilder (opptil 15 for Nikon 1 S1) samtidig som de vises i sakte film på LCD-skjermen. Det for at du enkelt skal kunne velge akkurat det øyeblikket du ønsker å forevige. LCD-skjermen med høy oppløsning9 viser i sanntid hvordan de ulike bildene påvirkes de før de tas, sier Jon Aasen.

Balansert
Nikon 1 S1 har oppløsning på 10,1 megapiksler og ISO fra 100 til 6400, mens Nikon 1 J3 har 14,2 megapiksler og ISO fra 160 til 6400. CMOS-bildebrikken i CX-format gir god balanse mellom systemstørrelse, hastighet og bildekvalitet for fotografering og filmopptak uten å gå på bekostning av størrelsen. Med høye ISO-innstillinger fanges nok lys selv under fotografering i hastigheter på opptil 60 bilder i sekundet.

Full filmkontroll
Både Nikon 1 J3 og Nikon 1 S1 kan spille inn film i full HD med 60 bilder per sekund ”interlaced” og 30 bilder per sekund progressivt. I HD-oppløsning (720p) kan det tas opp film fra 30 til 60 bilder i sekundet.

Du kan ta bilder i full oppløsning mens du filmer. Filming i modus “Avansert filmopptak” og bruk av PSAM-kontrollene gir full kontroll over lukkertid og blenderåpning med jevne autofokusoverganger og klar lyd. Effekter i svært sakte film sikres med opptakshastigheter på opptil 1200 bilder i sekundet.

Enkelt og trådløst
Med funksjonen “Kreativ” kan filtre og effekter legges på stillbilder før de tas. Funksjonen “Bevegelsebilde” lar deg ta opp i sakte film der resultatet blir et bilde med bevegelse. Begge kameraene har enkel tilgang til eksponeringskontrollene P, S, A og M for eksponeringskontroll. Modellene har innebygd blits som automatisk spretter opp ved behov. Med Nikons trådløse mobiladapter WU-1b kan du sende bilder fra kameraet direkte til et nettbrett eller en smarttelefon (mange rimeligere kompaktkameraer har dette innebygd, det er litt pussig at dette er ekstrautstyr på et dyrere systemkamera). Adapteren kan også brukes for å fjernstyre kameraet via smartutstyr.

To nye objektiver
Nikon lanserer samtidig vidvinkelobjektivet 1 Nikkor VR 6.7 – 13 mm (ca. 18-35 mm i 35 mm-format) og det kompakte 10 ganger zoomobjektivet 1 Nikkor VR 10 – 100 mm (ca. 27-270 mm i 35 mm-format). Begge objektivene har Nikons bildestabiliseringssystem som gjør det enklere å få skarpe bilde- og filmresultater. Objektivene er meget kompakte der førstnevnte kun er 4,6 cm lang og sistnevnte kun syv cm lang.
–  1 Nikkor VR 6.7 – 13 mm er det første zoomobjektivet med ultravidvinkel i 1 Nikkor-serien. Detr har 100 graders bildevinkel. 1 Nikkor VR 10-100 mm som er verdens minste objektiv med 10 ganger zoom har en blenderåpning på f/4,0 – 5,6. Det er et kompakt allroundobjektiv som dekker et stort brennviddeområde, sier Jon Aasen.

Begge objektivene er for Nikon 1, og gir skarphet fra kant til kant med asfæriske linseelementer. De har også ED-linselementer for høy oppløsning og kontrast. Bildestabiliseringssystemet sørger for at stillbilder forblir skarpe og at filmer er stødige – selv ved maksimal zoom. Kompakt størrelse og lav vekt påvirker ikke bildekvaliteten.

Nikon lanserer også grepet GR-N2100 som gir et fast og behagelig grep. Med undervannshuset WP-N2 kan du ta bilder under vann ned ti ti meters dybde.

Pris og tilgjengelighet
Nikon 1 J3 kommer i fargene hvit, sort, sølv, vinrød og beige med matchende ktiobjektiver. Med 1 Nikkor 10-30 mm VR har kameraet en veiledende pris på 5.190,-.

Nikon 1 S1 kommer i fargene hvit, sort, rosa, rød og olivengrønn med matchende kitobjektiver. Med 1 Nikkor 11-27.5 mm  har det en veiledende pris på 4.190,-. Kameraene er tilgjengelig fra 7. februar.

1 Nikkor VR 6.7 – 13 mm er tilgjengelig i sølv eller svart, og har en tiltalende og kompakt utforming med metallfarge. Bajonettfatningen HB-N105 følger med. Objektiveter er tilgjengelig i butikk fra 7. mars, og har en veiledende pris på 4.190,-.

1 Nikkor VR 10-100 mm er tilgjengelig i svart, sølv og hvit med en klassisk og kompakt utforming i metallfarge. Objektivet er tilgjengelig fra 28. mars, og har en veiledende pris på 4.390,-.

More from Morten M. Løberg
TinAgent signerer ikke
TinAgent har gått gjennom det reviderte avtaleutkastet fra Aller Media, men synes...
Read More
0 replies on “Nikon viderefører systemkompakt”