Snart klart for Nordic Light 2017

© Mario Macilau

Våren har kommet og det er igjen tid for fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund. Årets festival kan skilte med et rikt program med utstillinger, forelesninger og workshop.

Startskuddet for Nordic Light 2017 går onsdag 3. mai og festivalen varer til og med søndag 7. mai. På åpningsdagen arrangeres som vanlig festivaltog og åpningsshow, mens det blir mulig å få med seg foredrag, utstillinger, morgenfilm og gallerivandringer hele uken.

– Det er veldig gledelig å ha så mange utrolig dyktige kvinnelige fotografer som stiller ut i år, forteller festivalsjef Ingunn Strand. – Blant annet har Mona Kuhn foredrag på fredag ettermiddag, det blir spennende å høre hva hun har å fortelle om livet som fotograf. Finske Elina Brotherus utstilling blir også bra og det samme gjelder årets Directors Choice, Lena Stjernström.

I år er de fleste utstillingene samlet under samme tak i «House of Photography», der en rekke norske og internasjonale fotografer vises. Her er det muligheter til å få med seg verdens-navn som Todd Hido, John Swannell og Lucas Foglia.

Forøvrig kan man kan gjennom uken møte fotografer som Helge Skodvin, Boe Marion, Mário Macilau, Jane Evelyn Atwood, Mona Kuhn, Sølve Sundsbø, Lene Marie Fossen, French Cowboy, Knut Bry, Morten M. Løberg, Elina Brotherus, Peter Turnley, Siri Dannevig, Lena Stjernström, Anne Stine Johnsbråten, Jodi Beiber og Stian Andersen.

– Det blir fire fulle dager med foredrag fra morgen til kveld med møter mennesker i mellom hele denne lille uken i mai, avslutter en entusiastisk festivalsjef.

Forøvrig kan du finne hele programmet på festivalens hjemmeside.

www.nle.no

Tags from the story
,
Written By
More from Pål Otnes
I Arno Minkkinens univers
Få har jobbet med selvportretter så lenge som Arno Minkkinen. Gjennom 40...
Read More
0 replies on “Snart klart for Nordic Light 2017”